Våldtog sin dotter: “Trodde det var min fru”

0
49

Publicerad 13 september 2021 kl 16.16

Inrikes. En 47-årig syrier i Malmö har dömts till fängelse och utvisning efter att ha våldtagit sin dotter. Han försvarade sig med att ha trodde att dottern var hans fru.

Gilla artikeln på Facebook

Den 17-åriga dottern blev på eftermiddagen den 6 april 2021 uppringd av sin mor som bad henne att väcka pappan för att han hade en tid att passa.

När hon kom in i sovrummet bad han henne att komma och lägga sig bredvid honom och väcka honom var femte minut. Utan att säga något började han krama henne, röra vid hennes kropp och ta av hennes underkläder.

Han förklarade sedan för dottern att han skulle penetrera henne analt så att han inte “förstörde hennes oskuld”. Han våldtog henne sedan på detta sätt i cirka tio minuter. Efteråt sade han att hon måste gå och tvätta sig “av religiösa skäl” och för att han inte ville göra henne med barn.

Mannen försvarar sig med att hans morgonmedicin består av alvedon, diklofenak och två tabletter tramadol. Därutöver rökte han hasch. Han uppger att han var yr och att han uppfattade det som att det var hans fru som kom in i sovrummet.

Han säger att han inte minns ingenting förutom att någon började förföra honom och att han kände att han måste “fullfölja sin plikt som make”.

– Jag vet inte om min dotter våldtagit mig eller om jag våldtagit min dotter. Om jag hade varit vid mina sinnens fulla bruk hade jag omöjligen gjort något sådant, sade han.

Tingsrätten köper dock inte den förklaringen utan dömer 47-åringen till tre års fängelse och tio års utvisning för våldtäkt mot barn och ringa narkotikabrott. Han ska också betala 170.000 kronor i skadestånd till dottern.