Sony CSL: s senaste app använder AI för att hjälpa dig att skriva ny musik

0
48
Sony CSL

< p> Redan 2020 tillkännagav Sony CSL tyst en AI-driven musikproduktion som hjälper människor att skapa nya ackord och melodier baserat på deras personliga stil. Men verktyget, kallat Flow Machines eller FM Machines, gick mestadels obemärkt förbi. Nu lanserar Sony Flow Machines som en gratis iPad -app, vilket kraftigt utökar användbarheten.

Flow Machines komponerar melodier, ackord och rytmer baserade på musikaliska “ paletter, ” som egentligen bara är en uppsättning parametrar som dikteras av en sångs BPM, genomsnittlig tonlängd och andra faktorer. Du kan välja mellan massor av förinställda paletter och ackordprogressioner i Flow Machines-appen (som är kategoriserade efter genrer som Jazz, Slow Pop, Anime, etc.) eller importera musik för analys av appens AI.

Tryck på en “ komponera ” knappen i appen uppdaterar omedelbart de anteckningar AI har skrivit, så att du snabbt kan hoppa igenom inspirerande idéer. Melodier, rytmer och ackord skrivna i appen kan manipuleras manuellt, och det är väldigt enkelt att hoppa mellan de virtuella instrumenten och sekvenserna. Naturligtvis kan du exportera alla idéer som genereras i appen till DAW som Ableton, Logic eller Garage Band (som MP3 eller MIDI).

Efter att ha spelat med Flow Machines i cirka tio minuter verkar det som en mycket intuitivt sätt att söka efter nya musikaliska idéer. Det kan också fungera som en bra utgångspunkt för musiker som letar efter ett specifikt ljud men inte kan tänka sig en tillfredsställande ackordprogression. Som sagt, Flow Machines är definitivt mer ett kompletterande verktyg än en allt-i-ett-musikplattform (och det är bra).

Du kan ladda ner Flow Machines-mobilappen på din iPad via App Store (förlåt, Android -pip). Den här appen fungerar inte på M1-datorer, eftersom Sony CSL vill att folk ska använda den speciella plugin-modulen Flow Machines på stationära och bärbara datorer. (Plug-in-skrivbordet är av någon anledning inte tillgängligt på Sony CSL: s webbplats just nu.)