Rettferdiggjort, sier journalisten holdt for opprør etter at han skrev CM Vijay Rupani vil gå

0
67

Vijay Rupani (filfoto)

I mai 2020, midt i den første bølgen av Covid-19, skrev Dhaval Patel, en redaktør for Gujarati nyhetswebportal Face of Nation, en artikkel om et mulig lederskifte i Gujarat. Patel ble slått med en oppreisningsanklagelse, og tilbrakte 14 dager i rettslig varetekt før han fikk kausjon. På lørdag, Patel, som flyttet ut av India etter at FIR ble opphevet, kalt Rupanis fratreden en “ rettferdiggjørelse ” av det han hadde rapportert.

Mens artikkelen ble fjernet like etter at den ble lagt ut, ble FIR opphevet i november i fjor, bare etter at Patel sendte en “ubetinget unnskyldning” for Gujarat High Court. Mens retten opphevet FIR, arkivert av en politiundersøkelsesinspektør, advarte retten Patel om at “når og som han kan publisere en artikkel i fremtiden, skal ingen slike kommentarer brukes mot konstitusjonelle funksjonærer uten verifisering, og han skal være forsiktig med å ikke gjenta det samme. ” ønsket ikke det samme som det ville påvirke karrieren min. Så regjeringsrådmannen foreslo at jeg skulle be om unnskyldning, og jeg forlot landet. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Les også | Anandiben-parallellen: denne gangen hvordan tabellene slo på Rupani Rupani sendte opp sin oppsigelse til guvernør Acharya Devvrat. (Foto: CMO)

På sin historie sa Patel: “ Jeg rapporterte basert på bekreftelse fra pålitelige kilder og kryssverifisering av det samme. Opprøringssaken var også en måte å legge press på journalister på grunn av Covid-19-konteksten den gangen. ” Patel fortsetter å skrive for Face of Nation, og hans siste artikkel ble datert 4. september.

Artikkelen om Rupani som ble erstattet ble skrevet av ham 7. mai 2020, og fikk tittelen ‘ Mansukh Mandaviya kalt av høy kommando, sjanser for lederskifte i Gujarat &#8217 ;. Mandaviya, en Rajya Sabha -parlamentsmedlem fra Gujarat, var på den tiden fagforeningsminister for skipsfart (uavhengig avgift) og kjemikalier og gjødsel. (I den siste omrokeringen ble han forfremmet til fagforeningsminister for helse).

Klageren var underinspektør SJ Desai, sendt til Ahmedabad Detection of Crime Branch (DCB). Patel ble booket av DCB i henhold til IPC seksjon 124 A (sedisjon) og § 54 i katastrofehåndteringsloven (for falsk advarsel) 11. mai 2020, og anklaget for “ prøver å skape uro i samfunnet &#8221 ;. Han ble arrestert 14. mai, og retten ga ham kausjon 27. mai.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I følge Patels rapport vurderte BJP en vaktskifte på grunn av kritikken fra Rupani-regjeringen om stigende Covid-19-saker, som ble sett på av overkommandoen som “feilhåndtering av saker av statsmaskineriet” . Det sa at Mandaviya ble kalt av overkommandoen til Delhi, signaliserte at han kan være Rupanis erstatter, og la til at det var flere eksempler på at BJP brått endret CM -er uten at noen var kjent.

The artikkelen ble tatt ned etter at Mandaviya nektet dette, og hyllet Rupani for å ha ført en “vellykket” kamp mot Covid-19. Nyhetsportalen bar Mandaviyas benektelse.

Ahmedabad Sessions Court ga Patel kausjon den 27. mai, og bemerket at påtalemyndigheten i utgangspunktet ikke indikerte et alvorlig lovbrudd slik det ble påstått av staten.

En politibetjent sa til Sunday Express Saturday at Patel & Arrestasjonen var på grunnlag av en klage fra politiet selv etter en etterforskning. “ Det var ingen klager fra noen politisk person. ”

I sin klage hadde S-I Desai sitert fra artikkelen og sa at den ble sirkulert på ulike sosiale medieplattformer, og at “ ryktene … (har) forårsaket en atmosfære av frykt og ustabilitet blant folket &#8221 ;.

“ Artikkelens korte innhold er at tilfeller av Corona stiger i Gujarat. Sjefsministeren har mislyktes i håndteringen av pandemien, og New Delhi har gjort seg kjent med den. Når det gjelder dette, har Mansukh Mandaviya blitt kalt til Delhi av overkommandoen, ettersom han nyter et bilde av å være en pålitelig løytnant for statsministeren. På grunn av dette øker spekulasjonene om en power shuffle. PM og overkommandoen er ikke fornøyd med arbeidet til Rupani, på grunn av at på slike steder der Covid -tilfeller stiger, har høykommandoen introdusert en hær av IAS -offiserer … IAS -offiserene har fått all slags frihet … informerte kildene. Vanligvis i disse tilfellene gir ikke BJPs høykommando en piff, og den endelige avgjørelsen er stort sett sjokkerende. Selv på Anandibens tid var det ingen som hadde informasjon om at Ben kommer til å gå, og plutselig la hun opp sin oppsigelse på Facebook, ” klagen sa, siterer artikkelen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.