Här är den bästa metoden för att ta bort klistermärkesrester

0
47
Rebeca Bolanos/Shutterstock.comclea < /figure>

Du var så nära att ta bort den där dekalen från din nya tallrik eller ta bort en etikett från en glasburk för återanvändning. Sedan, boom. Det sliter, och du är kvar med klistermärken över hela ditt objekt. Goda nyheter: det finns ett enkelt sätt att ta bort det.

Du behöver inte skada dina stackars naglar som försöker skrapa bort det kvarvarande limet. Du behöver bara nå in i ditt skafferi för några pappershanddukar och ättika (för ja, ättika fungerar faktiskt på allt från tvätt till rostfritt stål).

För att använda detta hack, blötlägg en pappershandduk eller bomullstuss i ättika och lägg den över den kvarvarande pinnen och eventuella rester. Låt den sitta i 15 minuter. Ta bort handduken eller bomullstussen och se om resterna kommer att lyfta med fingret. Om det gör det kommer du att kunna ta bort det återstående limet direkt.

RELATERAD Detta OxiClean-hack hjälper dig att ta bort burketiketter för återanvändning

Om det fortfarande finns klibbighet, applicera det ättika-genomblötta föremålet igen och låt det sitta i ytterligare 15 minuter och försök igen.

Även om ättika är det som de flesta har till hands, är det inte den enda metoden som fungerar. Du kan också använda OxiClean. Blötläggning av föremål i en lösning av OxiClean och vatten kommer att få de där irriterande etiketterna och klistermärkena att rinna av direkt.

Nästa gång du vill återanvända en vinflaska eller burk vet du exakt hur du gör få dem rena.

[Via The Kitchn]