Glöm självkörande bilar: Denna robot enhörning för barn är ridbar

0
49
Xpeng

Visst, självkörande bilar är alla ilska även om de inte finns ännu, men varför skulle du vilja ha en av dem? Åtminstone varför skulle du vilja ha en när en ridbar robot enhörning är ett alternativ? Åh, kanske för att det bara är för barn.

För att vara rättvis så existerar det inte riktigt ännu, men inte heller riktiga självkörande bilar. Ändå skickade det kinesiska elföretaget Xpeng ut en teaser för en robot enhörning som är ridbar och fungerar som en följeslagare för barn. Enhörningroboten kommer att förlita sig på Xpengs erfarenhet av självkörande teknik för att driva sina rörelser.

Vid första anblicken kan du nästan förvirra roboten för en Boston Dynamics -post för barn, och det är förmodligen ingen slump. Ungefär som dessa robotar kommer den att navigera i terrängen, behålla sina “ ögon ” på föremål och undvik hinder. Xpeng formade till och med knäna “ av roboten för att ge den en hästliknande gång. Det kanske inte räknas som “ prancing ” som företagen påstår, men det är ganska nära.

Xpeng hävdar också att dess robot enhörning kommer att kunna känslomässigt interagera med alla som åker den, men vad det innebär är inte särskilt klart . Som du kan i videon ovan verkar det mesta som företaget lovar inte vara riktigt än. Den faktiska roboten dyker bara upp i slutet. Xpeng säger inte heller när det släpps eller hur mycket det kommer att kosta. Företaget gav inte ens ett namn på roboten. Vi rekommenderar Swift Wind. Och förhoppningsvis en amerikansk release till ett pris vi har råd med.