Behöver komma ihåg lektioner från 9/11, försök också att implementera mänskliga värderingar: PM Modi

0
142

PM Narendra Modi (filfoto)

Kom ihåg attacken mot World Trade Center i USA för 20 år sedan, sade premiärminister Narendra Modi på lördagen att vi måste komma ihåg lektionerna undervisas av sådana terrorincidenter och samtidigt sträva efter att implementera mänskliga värderingar som Indien representerar.

”Idag är det 11 september eller 11 september. Ett datum i global historia som är känt för attacken mot mänskligheten, ”sa Modi medan han praktiskt taget talade om en händelse i Ahmedabad där han invigde ett komplex på 200 miljoner kronor i Patidarsamhället döpt till“ SardarDham ”och lade grundstenen till 200 miljoner kronor tjejs vandrarhem på samma campus.

”Samma dag lärde någon världen mycket. För mer än ett sekel sedan, den 11 september 1893, då World World of Religions organiserades i Chicago. På denna dag introducerade Swami Vivekananda när han stod på den globala plattformen världen för de mänskliga värderingarna i Indien. Idag känner världen att samma mänskliga värderingar kommer att åstadkomma en permanent lösning på händelseincidenter som 9/11. På ena sidan måste vi komma ihåg lärdomarna från sådana terrorincidenter och på den andra sidan måste vi försöka hårt implementera mänskliga värderingar, säger han.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Följ | 9/11 liveuppdateringar

Modi tillkännagav också inrättandet av en stol till minne av den tamilska poeten och frihetskämpen Subramania Bharati vid Konstfakulteten vid Banaras Hindu University (BHU). ”Idag är det 100 -årsjubileet för Indiens stora forskare, filosof och frihetskämpe Subramania Bharati. Visionen om ”Ek Bharat, Shrestha Bharat”, som Sadar saheb (Sadar Vallabhbhai Patel) bar, överflödar samma filosofi i de tamilska skrifterna från Mahakavi Bharati. ”

”Tamilspråk är ett välmående språk. Det är ett av de äldsta språken i världen. Det är en stolthet för alla hindustaner. På Tamilstudier kommer Subramania Bharati -stolen att inrättas vid Fakulteten för konst i BHU. Detta kommer att inspirera studenter och forskare att bygga det utvecklade Indien som Bharatiji drömde om. Han brukade betona Indiens enhet och den mänskliga enheten ”, sade Modi vid evenemanget där fackets ministrar för fiske och djurhållning Parshottam Rupala och minister för hälsa och familjens välfärd Mansukh Mandaviya var närvarande, tillsammans med Gujarats chefsminister Vijay Rupani och biträdande chef Minister Nitin Patel.

Högt lovord om den inflytelserika Patidar- eller Patel -gemenskapen som förväntas spela en avgörande roll i statsförsamlingsvalet i Gujarat nästa år, sade PM Modi: “Din stress på kvinnors egenmakt, tillsammans med att hjälpa fattiga och ungdomar i Patidarsamhället, är lovvärt.”

Tanken att inrätta Sardardham som ska förbereda unga män och kvinnor från samhället för att förbereda privata och statliga jobb föreslogs av Vishwa Patidar Samaj när Patidar -agitationen mot arbetslöshet var på topp 2015.

“ Jag har full tro på att SardarDham inte bara kommer att bli en institution som kommer att bidra i nationens uppbyggnad, utan det kommer att inspirera framtida generationer att leva med Sardar Sahebs ideal, ”tillade han.

Modi påpekade också att hans regering har reserverat 10 procent till ekonomiskt stödda samhällen. Patidarsamhället i Gujarat har försökt att bli med i OBC -listan. Modi sa att skolavhoppet i Gujarat har sjunkit under en procent och ungdomar i Gujarat är skickliga för framtida jobb. ”Oavsett var Patidar Samaj går, ger de en ny karaktär åt verksamheten på den platsen. Den här färdigheten erkänns inte bara i Indien, utan över hela världen ”, tillade han.

< /p>

När han talade om evenemanget innan han sade upp sig från sin tjänst sa chefsminister Vijay Rupani: ”Gujarat -regeringen tar med sig alla samhällen. Regeringen har alltid visat hjälp på platser som gynnar samhällen och nationen. Idag meddelar jag att för marken för att bygga tjejens vandrarhem i SardarDham (fas II) kommer regeringen att genomdriva 30 procent mindre avdrag så att ni alla använder mer mark för projektet. ”

Bland de statsrådsministrar som var närvarande vid evenemanget var Pradeepsinh Jadeja, Kaushik Patel, Jayesh Radadiya, Bhupendrasinh Chudasma. BJP -statspresident CR Paatil Oppositionens chef Paresh Dhanani var också närvarande vid tillfället.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.