Deze planningstechniek kan je angst verminderen

0
165
Andrey_Popov/Shutterstock.com

Als je net als ik bent, hoe goed je je dag ook plant, die angstige momenten kruipen omhoog en ontsporen je productiviteit. Hoewel het misschien vergezocht lijkt, kan plannen je angst helpen verlichten.

Het idee om tijd in te plannen om je zorgen te maken komt van slaaptherapeut en psycholoog Nick Wingall. Zijn methode, genaamd “opzettelijke zorgen,” richt zich zowel op het opsommen van je angsten, het plannen van de volgende stappen om ze aan te pakken, en het vervolgens plannen ervan zoals je normale taken zou doen.

GERELATEERDEen pocketnotebook is de beste productiviteitsverhoger

Wingall combineerde twee verschillende soorten wetenschappelijk onderbouwde methoden om angst en slaap te verbeteren, bekend als geplande zorgen en constructieve zorgen. Geplande zorgen zorgen ervoor dat mensen tijd in hun agenda's opnemen om in wezen al hun angsten en zorgen te dumpen. Bij de tweede methode schrijft iemand de volgende stappen naar een oplossing voor hun zorgen.

De methode van Wingall is een combinatie van beide gecombineerd met actieve planning. Het is ontworpen om nachtelijke angst en zorgen te verminderen (maar zou ook overdag werken). Om het te proberen, zijn er vijf stappen:

  1. Schema: Kies een tijdstip van de dag om je zorgen te maken. Het kan maar vijf minuten duren, maar het moet consistent zijn.
  2. Brain Dump: maak snel een lijst van alles waar je je zorgen over maakt, van grote tot kleine dingen. Doe het niet in gedachten. Het moet op papier staan ​​of op je telefoon zijn opgenomen. Een notebook in zakformaat is geweldig voor dit soort snel on-demand schrijven.
  3. Kies actie-items: Als u klaar bent, gaat u terug naar uw zorgen en markeert u de punten waartegen u actie kunt ondernemen. Dit moeten items zijn die u kunt controleren, of ze nu urgent zijn of niet.
  4. Maak de volgende stappen: zodra uw bruikbare items zijn verwijderd, noteert u een enkele, eenvoudige stap die u kunt nemen om ze allemaal op te lossen.
  5. Plan: Nu je de volgende stappen hebt, kun je ze in je agenda noteren. Deze kleine items moeten in uw gebruikelijke taken worden verwerkt, net als elk ander takenlijstitem.

Uiteindelijk zou het voortdurende gebruik van de methode uw hersenen moeten trainen om zorgen te beperken tot de “ zorgen tijd” je hebt vastgesteld en je geest een gevoel van controle over die angsten hebt gegeven.

De volgende keer dat je angstige gedachten hebt, of het nu overdag of 's nachts is—Wingall& #8217's opzettelijke zorgmethode is misschien iets voor jou. Als plannen echter niet jouw ding is, zijn deze angststillende methoden het bekijken waard.

[Via Fast Company]