Denna schemaläggningsteknik kan minska din ångest

0
44
Andrey_Popov/Shutterstock.com

Om du är som jag, oavsett hur mycket du planerar din dag, kryper de oroliga stunderna och spårar din produktivitet. Även om det kan verka långsökt, kan schemaläggning hjälpa till att lindra din ångest.

Idén om att planera tid till oro kommer från sömnterapeut och psykolog Nick Wingall. Hans metod, kallad “ avsiktlig oro, ” fokuserar på att både lista dina ångest, planera nästa steg för att hantera dem och sedan schemalägga dem som du skulle med dina vanliga uppgifter.

RELATERAD En Pocket Notebook är den bästa produktivitetsförstärkaren

Wingall kombinerade två olika typer av vetenskapligt stödda ångest- och sömnförbättringsmetoder som kallas schemalagd oro och konstruktiv oro. Planerad oro ser att människor skriver in tid i sina kalendrar för att i huvudsak hjärna dumpa alla sina ångest och bekymmer. Den andra metoden innebär att någon skriver nästa steg mot en lösning på sina bekymmer.

Wingalls metod är en kombination av båda dessa i kombination med aktiv planering. Det är utformat för att minska ångest och oro på natten (men skulle också fungera under dagen). För att prova det finns det fem steg:

  1. Schema : Välj en tid på dygnet för att oroa dig. Det kan ta bara fem minuter, men det måste vara konsekvent.
  2. Brain Dump : Snabbt lista allt som oroar dig från stora saker till små. Gör det inte i ditt sinne. Det måste vara på papper eller registreras på din telefon. En pocket-anteckningsbok är perfekt för den här typen av snabba on-demand-skrivningar.
  3. Välj åtgärdsposter : När du är klar, gå tillbaka genom dina bekymmer och markera de du kan vidta åtgärder mot. Det här bör vara objekt som du kan styra, oavsett om det är brådskande eller inte.
  4. Gör nästa steg : När dina handlingsbara objekt har dragits ut, skriv ner ett enkelt, enkelt steg du kan ta för att lösa var och en.
  5. Planera : Nu när du har nästa steg klistrar du in dem i din kalender. Dessa små föremål bör arbetas in i dina vanliga uppgifter som alla andra att-göra-listor.

I slutändan bör fortsatt användning av metoden träna din hjärna att begränsa oro till “ orostid ” du har fastställt och ger ditt sinne en känsla av kontroll över dessa ångest.

Nästa gång du har oroliga tankar — vare sig de är hela dagen eller på natten — Wingall & #8217; s avsiktliga orosmetod kan vara något för dig. Om det däremot bara är planering inte är din grej, är dessa ångestdämpande metoder värda att kolla in.

[Via Fast Company]