5 eenvoudige tips om het verpotten van uw planten een makkie te maken

0
63
Edward Tools/Tierra Garden/Fiskars

Verpotten is een onvermijdelijk onderdeel van het zijn van een planteigenaar, en het juiste gereedschap kan echt het verschil maken!

Bij het verpotten is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je plant, maar zorg ook voor alles zodat het kan gedijen in zijn nieuwe huis.

GERELATEERD9 Onmisbare Tuingereedschappen

Of het nu gaat om het ontwarren van wortels, een trimbeurt geven of gewoon de grond verversen, het gebruik van het juiste tuingereedschap kan een grote hulp zijn. Houd voordat je je volgende planten gaat verpotten deze tips in gedachten voor een eenvoudig en netjes verpotproces dat je gelukkige, gezonde planten zal geven! En als je niet zeker weet of je moet verpotten of niet, maak je dan geen zorgen, ook daar kunnen we je bij helpen.

Inhoudsopgave

Verpotten op een inklapbare pot met pot
Voeg een laag losse stenen toe
Gebruik een grondmes
Controleer (en trim!) Wortels tijdens het verplanten
Gebruik een troffel om bij te vullen

Verpotten op een opvouwbare oppotbak

Tierra-tuin

Een van de ergste dingen van het verpotten is de onvermijdelijke rotzooi die het veroorzaakt. Als je te maken hebt met kamerplanten, is het nog erger, want de kans is groot dat je vloeren of je aanrecht het zwaarst te lijden hebben van al het overtollige vuil en losse bladeren.

Voordat u begint met het verpotten, moet u een oppottray kopen om de rommel op te vangen en te voorkomen dat deze overal terechtkomt. De Tierra Garden GP48 Tidy Tray is een perfect voorbeeld: een stevige maar eenvoudige plastic tray die is ontworpen om het planten en opruimen even gemakkelijk te maken. Met een hoge rug en een lip aan de zijkanten is het een eenvoudige oplossing om al je plantmateriaal op één plek te bewaren voor gemakkelijk oppotten en direct opruimen.

Terwijl we dol zijn op het ontwerp van deze bak omdat het is erg stevig, je hebt misschien niet de ruimte om een ​​stijve potbak op te bergen. Als dat het geval is, neem dan een kijkje in deze opvouwbare oppottray!

Tierra Garden One Piece Potting Tray

Amazon

$ 45.30

Voeg een laag van losse stenen

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone"> TOYPOPOR

Een goede drainage is een must-have bij het oppotten of verpotten van uw planten. Het kan lastig zijn om de juiste balans te vinden tussen de grond voldoende water laten vasthouden en te veel water laten vasthouden. Afvoergaten in de bodem van de pot zijn een must, maar een andere handige optie is een laag losse stenen aan de onderkant.

GERELATEERDMisschien geeft u uw vetplanten te veel water

Wanneer je een losse laag stenen op de bodem van een pot legt, creëer je extra spleten waar het water in kan weglopen. Op deze manier, zelfs als de drainage in de pot zelf niet ideaal is, komt het overtollige water niet recht tegen de wortels aan, waardoor ze weken en rotten. Leg bij het verpotten wat losse stenen in de grond voordat je de verse aarde en de plant zelf toevoegt.

Lavastenen zijn ideaal om op te potten omdat ze van nature poreus en los zijn. Iets eenvoudigs als de TOYPOPOR Black Horicultural Lava Rock is een geweldige keuze en helpt je pas verpotte planten om de juiste vochtbalans te behouden. Als bonus werken de overgebleven stenen (die in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar zijn) ook uitstekend voor het oppotten van andere planten zoals vetplanten.

TOYPOPOR Black Horicultural Lava Rock

Amazon

$ 12.99

Gebruik een Soil Knife

AM Leonard

Een grondmes kan een grote hulp zijn bij het verpotten van een plant, vooral een plant die zijn huidige container begint te verdringen. Deze gereedschappen hebben dezelfde vorm als een troffel, maar met een mes met twee snijkanten. De ene kant is glad en scherp, terwijl de andere een gekartelde rand heeft. De tool kan je helpen de plant los te maken en uit de eerste container te schuiven, terwijl je ook voorzichtig de wortels losmaakt en indien nodig zelfs een beetje in-the-moment wortelknipt.

Beknibbel niet op een grondmes. Als je er een gaat kopen, koop er dan een die het werk doet en het goed doet. Zoek er een met een stevig, scherp mes en een goede hefboomwerking, zoals de A.M. Leonard Deluxe Grondmes. Het heeft een mes van 6 inch met een plantvriendelijke curve en twee scherpe, betrouwbare randen. Het wordt zelfs geleverd met een handig leren foedraal om het in op te bergen en voor een lange tijd in goede staat te houden.

AM Leonard Deluxe Bodemmes

Amazon

$46,28

Controleer (en trim!) Wortels tijdens transplantatie

Fiskars

Verpotten gaat niet alleen over het verplaatsen van planten van de ene pot naar de andere. Het is ook een gelegenheid om de wortels te controleren, zorg ervoor dat er geen problemen zijn. Nadat je de plant uit de originele pot hebt gehaald en de aarde rond de wortels hebt losgemaakt, controleer je de wortels snel. Als ze vastzitten aan de wortels, maak ze dan voorzichtig zoveel mogelijk los en trim ze een beetje.

GERELATEERDHoe ijsblokjes je kamerplanten kunnen helpen

Als er wortels zijn die te lang zijn (met lange, draadachtige groei langs de uiteinden), papperig of verrot, of gewoon verkleurd, knip die dan ook af. Zorg er wel voor dat u de dikkere, stevigere delen van de wortels dichter bij de plant laat, tenzij ze te beschadigd zijn om te redden.

Voor het snoeien van wortels is uw gewone tuinschaar misschien niet delicaat genoeg om trim individuele stukjes wortels. Zoek in plaats daarvan naar een smallere snoeischaar, zoals de Fiskars Micro-Tip Pruner. Met roestvrijstalen messen met antiaanbaklaag die op smalle punten komen, zijn schaarachtige snoeischaren zoals deze ideaal voor het delicate werk van het knippen van wortels tijdens het verplanten.

Fiskars Micro-Tip Snoeischaar

Amazon

$ 11.24

Gebruik een troffel om Refill

Edward Tools

Als de plant eenmaal veilig in de nieuwe pot staat, kan het een beetje een jongleerhandeling om de plant rechtop te houden terwijl je de verse grond eromheen vult. Een troffel is je nieuwe beste vriend! Het taps toelopende ontwerp van een standaard handtroffel is perfect om de grond precies daar te richten waar het heen moet, terwijl je één hand vrijhoudt om de plant stabiel te houden.

Uw beste gok is zoiets als de Edward Tools Bend-Proof Garden Troffel, die een enigszins verschoven handvat heeft waarmee u beter kunt manoeuvreren terwijl u de grond in uw pot toevoegt. Met een ergonomische handgreep en een stevige roestvrijstalen kop en body is het perfect om uw verpotproces gemakkelijker te maken en het is stevig genoeg om ook buiten te gebruiken!

Edward Tools buigvaste tuintroffel

Amazon

$ 9.95

Als u & # 8217; re van plan om sommige planten verpotten, wilt u misschien om het te doen binnenkort & # 8212; verpotten is niet zo handig in de winter! Houd je pas verpotte planten goed in de gaten om er zeker van te zijn dat ze het goed doen in hun nieuwe huis.