Apple applåderar seger – Epic överklagar dom

0
56

Fortnite-utvecklaren Epic Games fick rätt i vad som har beskrivits som den viktigaste punkten i tvisten med Apple: grönt ljus för apputvecklare att kringgå Apples betalningsupplägg för köp i App Stores appar. Men domslutet ska inte ses som någon seger varken för apputvecklare eller konsumenter, skriver Epics vd Tim Sweeney på Twitter. ”Vi kommer att fortsätta strida”, skriver han vidare. Apple skriver i ett utskick som publiceras på sajten 9to5 Mac att man betraktar fredagens domslut som en ”stor seger”. Techjätten pekar på att domaren i beslutet noterar att Apple inte bryter mot några konkurrenslagar och att man därmed inte är att betrakta som ett monopol. ”I korthet är detta en rungande seger och styrker giltigheten i vår affärsmodell både som en ekonomisk och konkurrensmässig motor”, skriver bolaget. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.