Whoop tillkännager 4.0 -bandet, dess mest meningsfulla uppgradering hittills

0
139
Whoop

Whoop presenterade sin nästa generations fitness/recovery tracker idag, och det är företagets största uppdatering i sin korta historia. Whoop 4.0 ger fler sensorer, förbättrad noggrannhet, bättre band och mycket mer — allt i ett mindre paket. Låt oss gräva i.

Vad är nytt i Whoop 4.0?

Om du inte är bekant med Whoop föreslår jag att du ger min Whoop 3.0 -recension en läs — det är en bra startpunkt för att snabbt bekanta dig med Whoop. Den korta versionen är dock att den är en fitness tracker som inte liknar något annat på marknaden. Det handlar om att optimera återhämtningen genom sömn och god hälsa.

RELATED Whoop 3.0 Review: Förbättra kondition genom att spåra återställning

4.0 -bandet tar den filosofin längre än tidigare och höjer antalet lysdioder i HR -sensorn till fem gröna, en röd och en infraröd. Det är en stor förbättring jämfört med 3.0: s två gröna lysdioder och inget annat. Detta bör gå långt för att förbättra noggrannheten.

Whoop

Inte nog med det utan 4.0 ger också blodsyremätning i blodet tack vare de nya lysdioderna. Detta mäts som Sp02 och kan hjälpa användare att övervaka syresättning av blod för att spåra vissa hälso -mätvärden. Detta är särskilt användbart under den pågående COVID-19-pandemin, eftersom det kan hjälpa till att upptäcka potentiella problem tidigt.

På en relaterad not gör 4,0 -bandet också hudtemperaturövervakning, vilket kan hjälpa användare att bättre förstå kroppens sömnmönster för bättre återhämtning. Detta kan vara en annan indikator på sjukdom, eftersom hudtemperaturen kommer att stiga med feber. Både Spo2 -spårnings- och hudtemperaturfunktionerna visas i den nya Health Monitor -funktionen i den uppdaterade Whoop -appen. Användare kommer också att se en överblick över HRV, RHR och andningsfrekvenser här.

Whoop 4.0 fixar också “ ” en av de största problemen med äldre Whoop -modeller genom att lägga till en haptisk motor. Den kan använda detta för hälsovarningar och den nya larmfunktionen (det gör fortfarande inga aviseringar från din telefon, vilket skulle vara meningslöst utan en skärm ändå). Whoop 4.0: s larmfunktion använder haptics (vibration) för att väcka dig vid den perfekta tiden med den uppdaterade Sleep Coach.

Nu, med Sleep Coach, kan du tala om för din Whoop att väcka dig vid en viss tid, när du befinner dig i en specifik återställningszon, eller när du är helt optimerad. Det är en väldigt cool funktion och något som de flesta Whoop -användare kommer att vilja dra nytta av.

Trots dessa nya funktioner är Whoop 4.0 33% mindre än sin föregångare utan att offra någon batteritid (fem dagar). Själva batteripaketet har dock fått en makeover och är nu vattentätt (!!). Det är en stor uppgradering från den äldre modellen eftersom det är alldeles för lätt att ta sig in i duschen eller något annat vattenrelaterat med batteripaketet på remmen. Mycket trevligt.

Tack vare denna redesign är bandsystemet också bättre än tidigare. Det nya Fast Link -systemet gör att byta nya band in och ut så enkelt som ett par klick. Återigen, ännu en stor uppgradering.

Whoop Body Get Whoop Off Your Wrist

En av mina största klagomål med Whoop 3.0 är att den saknade den noggrannhet jag skulle vilja ha från en spårare som denna. Det begränsade antalet lysdioder för sensorn var en del av detta, men också placeringen av själva bandet. Den lever på din handled eller bicep, som verkligen inte är idealiska platser för många aktiviteter.

Whoop

Gå in i Whoop Body, en ny serie med aktiva kläder som har små “ fickor ” designad för att Whoop ska bäras på din kropp. Så till exempel kommer det att finnas sport -behåar och boxershorts, liksom skjortor och annat kompressionsslitage. Det ser ut som ett bra sätt att få Whoop från handleden och på delar av kroppen som är mer meningsfulla för aktivitetsspårning. Jag önskar fortfarande att de skulle utforma ett pulsband för att Whoop ska bäras under aktiviteter. Det vore det coolaste.

Whoop

Ett nytt medlemsalternativ för Pro-est av Pro

Whoop introducerar också ett nytt medlemsalternativ som heter Whoop Pro. För ytterligare $ 12 i månaden (utöver ditt vanliga Whoop -medlemskap) kommer Pro -medlemmar att få en gratis vara var tredje månad — från band till nya batteripaket till Whoop Body -utrustning samt gratis frakt och 20% bort från allt i Whoop -butiken. Pro -medlemmar får också tidig tillgång till nya droppar och andra exklusiva förmåner. Detta är medlemsalternativet för de mest vansinniga Whoop -fansen.

Men tidigare ändras inte medlemsalternativen. Ett grundläggande Whoop-medlemskap ger dig fortfarande $ 30 i månaden eller $ 24/$ 18 för prenumerationer på 12 och 18 månader.

Prissättning och tillgänglighet: Gratis och nu

Whoop

Liksom all Whoop -hårdvara är det uppdaterade 4.0 -bandet gratis för Whoop -användare med minst 6 månader kvar på sin prenumeration. För andra användare kommer att förlänga ditt medlemskap i kön för det nya bandet. Återigen, ingen avgift för själva hårdvaran.

Det noteras att Whoop har begränsade 4,0 band just nu, så om du vill ta in den nya hårdvaran (och om du redan är en Whoop -användare, det gör du definitivt), då är det bättre att hoppa på det nu.