NCLAT upprätthåller NCLT -ordern att avveckla Devas Multimedia

0
41

Devas Multimedia-Antrix Corp-avtalet avbröts av den dåvarande UPA-regeringen 2011 efter att anklagelser om att affären var en quid pro quo” älsklingsaffär “togs upp. År 2014 uppmanades Central Bureau of Investigation (CBI) och Enforcement Directorate (ED) att undersöka affären.

National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) har godkänt ett beslut från Bengaluru -bänken vid National Company Law Tribunal (NCLT) att avveckla Devas Multimedia Private.

I sin order sade NCLAT att Devas, som NCLT hade sagt var införlivade “med bedrägligt motiv och olagligt syfte att kollidera och kontakta dåvarande tjänstemän i Antrix och att missbruka/missbruka lagprocessen”, inte hade antingen tekniken , eller licenserna och regeringens godkännanden för att genomföra avtalet som de hade undertecknat 2005.

”Det faktum att bedrägeri har begåtts är uppenbart på varje register som finns tillgängligt inför denna tribunal. En rättegång skulle indikera vem som var ansvarig för att begå det bedrägeri som denna tribunal inte berör, säger NCLAT i sitt beslut.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Tidigare hade NCLT Bengaluru -bänken beordrat avveckling av Devas Multimedia på en framställning som lämnades av företagsdepartementet. Den hade observerat att Devas endast införlivades för att samarbeta med de dåvarande tjänstemännen för att “ta in pengar till Indien och för att avleda dem med tvivelaktiga metoder till utlandet”.

Devas Multimedia-Antrix Corp-avtalet avbröts. av den dåvarande UPA -regeringen 2011 efter att anklagelser om att affären var en quid pro quo “älsklingsaffär” väcktes. År 2014 uppmanades Central Bureau of Investigation (CBI) och Enforcement Directorate (ED) att undersöka affären.

Affären undertecknades 2005 och gjorde det möjligt för ISRO att hyra två kommunikationssatelliter till Devas i 12 år för 167 miljoner kronor. Devas, som då var en nystartad verksamhet för just syftet, var att tillhandahålla ljud- och videotjänster till mobila plattformar i Indien med hjälp av rymden eller S-bandet på ISRO: s GSAT 6 och 6A-satelliter.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste affärsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.