Glöm inte att rengöra den här delen av din sophantering

0
126
Tolikoff Photography/Shutterstock.com < /figure>

Det finns en funky doft i ditt kök, men det kommer inte från papperskorgen. Vad kunde det vara? Din sopbehandling är ett bra ställe att börja. Om du har rengjort det på sistone och lukten fortfarande är lite konstig har du kanske glömt att rengöra den här viktiga delen.

Det finns flera enkla sätt att rengöra din sopor. Från att helt enkelt slänga in lite is till en pålitlig lösning av bakpulver och ättika. Dessa metoder kan säkert hjälpa till att göra insidan av förvaringen ren, men om du inte rengör flänsarna kan den stinkande lukten dröja kvar.

RELATERAD Hur rengör du ditt sopor

Vilka är flänsarna? De är gummistyckena längst upp i avloppet som hindrar mat från att komma tillbaka när avfallshanteringen är påslagen. Tänk på det som ett stänkskydd. Med tanke på dess funktion är det inte förvånande att fastnat mat kan ackumuleras och orsaka den funky lukten. Men den goda nyheten är att den är lätt att rengöra.

För att göra det tar du en fettskärande diskmedel, tillsätter den på flänsarna och sedan använder en tandborste, skrubba in mellan flänsarna och under. Var noga med att skrapa bort eventuella rester och rengör under flänsarna väl för att vara säker på att inget dröjer kvar. För lite extra kan du också använda ett antibakteriellt rengöringsmedel som kan hjälpa till att minska lukten.

Vill du ge ditt skräp en extra djup rengöring? Här är allt du behöver veta.

[Via Better Homes & amp; Trädgårdar]