Offisielle Taliban -nettsteder er frakoblet, men årsakene er ukjente

0
171

Taliban-krigere patruljerer i Wazir Akbar Khan-området i byen Kabul, Afghanistan, onsdag 18. august 2021. (AP)

aliban-nettsteder som leverte de seirende opprørerne ’ offisielle meldinger til afghanere og hele verden på fem språk gikk brått offline fredag, noe som indikerer et forsøk på å prøve å kvele dem.

Det er imidlertid ikke umiddelbart klart hvorfor nettstedene på pashto, urdu, arabisk, engelsk og dari -språk gikk offline fredag. De hadde blitt skjermet av Cloudflare, et San Francisco-basert innholdsleveringsnettverk og leverandør av denial-of-service-beskyttelse.

Cloudflare har ikke svart på e-post og telefonsamtaler for å få kommentarer til utviklingen, som først ble rapportert av The Washington Post. Cloudflare -skjoldet forhindrer publikum i å vite hvem som er vertskap for nettstedene.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Afghanistan Live Blog | Følg denne plassen for de siste oppdateringene

Også fredag ​​er den populære krypterte meldingstjenesten WhatsApp fjernet en rekke Taliban -grupper, ifølge Rita Katz, direktør for SITE Intelligence Group, som sporer ekstremisme på nettet.

Nettstedene ’ forsvinningen kan bare være midlertidig ettersom Taliban sikrer nye vertsordninger. Men den rapporterte fjerningen av WhatsApp-gruppene fulgte forbudet mot Taliban-kontoer av Facebook, tjenestens morselskap, tirsdag etter at den amerikanskstøttede afghanske regjeringen falt til Taliban.

WhatsApp -talsperson Danielle Meister bekreftet ikke fjerningen, men henviste Associated Press til en uttalelse selskapet ga tidligere denne uken og sa at det var forpliktet til å følge amerikanske sanksjonslover. Dette inkluderer forbud mot kontoer som ser ut til å representere seg som offisielle kontoer for Taliban. ”

Katz sa via e -post at hun håpet fjerning av Taliban -nettstedene bare er et første skritt for å redusere dets tilstedeværelse online.

I motsetning til Taliban for 20 år siden at USA kjørte fra makten i Afghanistan, i dag &#8217 ; s Taliban er enormt mediekyndig og nettinfrastrukturen “ inspirerer og mobiliserer ” al-Qaida og andre ekstremistiske islamistiske fraksjoner, sa Katz.

< /p>

“ Teknologiselskaper bør gjøre hva de kan for å komme foran dette problemet så snart som mulig, ettersom gruppens tilstedeværelse på nettet er til vekst for en nylig opphøyet jihadi -bevegelse over hele verden, ” la hun til.

Twitter har ikke fjernet Taliban -kontoer, og gruppens talsmann, Zabihullah Mujahid, har mer enn 300 000 følgere der. Selskapet indikerte tirsdag at så lenge slike kontoer overholder dets regler, inkludert ikke å oppfordre til eller forherlige vold, vil de forbli oppe.

I likhet med Facebook anser Google YouTube Taliban som en terrororganisasjon og forbyr. det fra driftskontoer.

Taliban er ikke på den amerikanske listen over utenlandske terrororganisasjoner, men USA har pålagt sanksjoner mot det.

Indian Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.