Zou je Amazon een scan van je handpalm geven voor $ 10?

0
57
Amazon

Volgens Amazon is je handpalmafdruk ongeveer $ 10 waard in de winkel. Eenmaal ingeschreven, kun je je handpalm gebruiken om veilig te betalen voor goederen in Amazon's kassaloze winkels. En als u zich nu aanmeldt, geeft Amazon u een promotietegoed van $ 10. Klinkt dat als een goede deal?

Amazon lanceerde Amazon One in september vorig jaar, waardoor klanten gemakkelijk dingen kunnen betalen in de winkels van het bedrijf. Zodra je je handpalmafdruk hebt gekoppeld aan je Amazon-account, scan je gewoon je handpalm op weg naar buiten en ben je klaar met winkelen. Daarnaast wil het bedrijf het gaan gebruiken als toekomstig identiteitssysteem in winkels, bedrijven en concertzalen.

De handpalmscanners kunnen snel en nauwkeurig elke minuut die kenmerkend is voor uw handpalm lezen door de ribbels, lijnen en aderen te lezen. Amazon zegt dat dit een handpalmhandtekening maakt, die vervolgens wordt opgeslagen in de cloud en wordt gebruikt om je identiteit te bevestigen wanneer je in een van zijn winkels bent.

Amazon

Het Amazon One-programma is momenteel beschikbaar in 50 locaties in de VS, waaronder Whole Food-winkels en Amazon Go-winkels in Seattle, New York, New Jersey, Maryland en Texas. In april zei het bedrijf “duizenden” van de klanten heeft zich ingeschreven voor de service en als u zich wilt inschrijven en de promotie van $ 10 wilt ontvangen, kan dat.

< img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Amazon via TechCrunch

Het voordeel van een handpalmafdruk is dat je hem altijd bij je hebt, zelfs als je je portemonnee vergeet, en bovendien is hij zeer veilig omdat geen handpalm hetzelfde is. En hoewel sommige mensen dit misschien verkiezen boven gezichtsherkenningssoftware, die Amazon in het verleden probeerde te gebruiken, kun je je handpalm niet veranderen zoals je een wachtwoord of bankpas doet. We weten niet zeker of dat voor toekomstige uitdagingen zal zorgen, maar het is de moeite waard om over na te denken.

Velen hebben hun bezorgdheid geuit over de gegevensverzamelingspraktijken van Amazon, en we’ weet niet echt zeker wat ze zelfs met palmgegevens kunnen doen. Dat gezegd hebbende, kunt u er zeker van zijn dat het zal worden gebruikt voor de winkelgeschiedenis om in de toekomst advertenties en aanbevelingen beter te kunnen targeten.

Voor wat het waard is, hoeft u dat niet te doen koppel je Amazon One-account aan een gewoon Amazon-account, wat leuk is om te weten. Zelfs mensen die weigeren bij Amazon te winkelen, kunnen Amazon One gebruiken om in de supermarkt te betalen en uiteindelijk zelfs als klantenkaart in winkels of om een ​​concertzaal binnen te gaan.

Is dit een &# 8220;Grote broer houdt je in de gaten” moment, of brengt Amazon de technologie alleen maar vooruit?

via TechCrunch