Analyser: Även kändisar måste förhålla sig till delta

0
52

Deltavarianten vänder upp och ned på politikernas kalkyleringar kring pandemin, Ricardo Alonso-Zaldivar och Zeke Miller på AP. De skriver att både president Joe Biden och republikanerna räknat med att smittspridningen skulle gått ned – men dagligen konstaterats 70 000 nya fall per dag i USA. ”Nu trängs ovaccinerade patienter på sjukhusen i stället”, skriver Alonso-Zaldivar och Miller. Tidigare president Barack Obama hade planerat en rejäl 60-årsfest på Martha’s Vineyard med över 700 närvarande – nu välkomnas endast de närmsta vännerna och familjen. BBC:s Holly Honderich konstaterar att även rika och kända måste förhålla sig till den ökade spridningen av delta. Hälsoexperter är dock delade i frågan om det är okej att gå på den här typen av tillställningar. Vissa menar att vaccinstatus är avgörande, medan andra förordnar att fortsätta att undvika stora fester, skriver Honderich.