Kvinnenes hockeylag trekker ut tidenes største opprør, og overrasket Australia til å delta i semifinalen

0
64

Indiske spillere feirer seieren mot Australia under kvinnenes finalen i hockey-kvartfinalekampen ved sommer-OL 2020. (PTI Photo/Gurinder Osan)

Rani Rampal lente seg på gjerdet, lukket øynene, og da de første regndråpene falt på ansiktet hennes, lot hun seg bredt glise.

Soaking i den nyprøvde følelsen av å være en olympisk semifinalist, var indias kaptein i en døs. Hun gikk fra banen mot garderoben gjennom en smal, sperret sti, stoppet et sekund, pumpet armene og ropte: “Yaaay!’ Så hoppet hun opp på en vogn og omfavnet treneren Sjoerd Marijne. “Er dette ekte?” spurte de hverandre.

Det føltes ikke ekte. Ikke til Rani. Ikke til Marijne. Ikke til de få hundre menneskene på Oi Hockey Stadium eller milliardene hjemme. Men da Tricolor gikk opp på graffitiveggen inne på stadion, nedenfor Argentinas Albiceleste, kunne det ikke vært mer ekte.

Det indiske hockeylaget for kvinner hadde beseiret verdens nr. 3 og tidligere gullmedaljere Australia 1-0 i en av de største oppbruddene gjennom tidene for å slå hull i semifinalen i de olympiske leker — for første gang noensinne.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Laget som hadde endt som 12. av 12 lag ved Rio-OL for fem år siden, spilte sist en konkurransekamp i oktober 2019, så et halvt dusin spillere bli smittet av Covid i den andre bølgen, og landet i Tokyo under forberedt for å bli slått i de tre første kampene, hadde de på en eller annen måte snudd tabellen.

Det var nesten et viktig øyeblikk for indisk hockey, som har vært en kontant ku for resten av verden, men selv har underprestert i flere tiår sammen. Etter 41 år med ingenting har kvinner og menn i indiske hockeylag plassert seg innen rekkevidde fra en olympisk medalje med utrolige seire på back-to-back dager, innen 24 timer etter hverandre.

Men mens mennene, som tok imot verdensmestere og gullfavoritter Belgia på tirsdag (7 am IST), var klar til å nå dette stadiet etter mange års investeringer og eksponering, kvinnene har lenge vært et ettertanke for mange.

Faktisk er det underdog -historier, og så er det historien om dette kvinnehockeylaget. Hver spiller har overvunnet tilsynelatende uoverstigelige odds for å nå så langt: fordommer, fattigdom og patriarkat. Hver spiller har ikke blitt drevet av annet enn lidenskap. “Dette er den virkelige ‘ Chak De! ’ øyeblikk, “sa Marijne, nederlenderen med ansvar for laget.

Når det gjelder treneren, som har vist sterk vilje og en rettsmedisinsk evne til å arbeide de minste detaljene, er det å ta laget så langt en beundringsverdig prestasjon etter å ha blitt blandet rundt i systemet.

LES OGSÅ | Savita Punia: Fra slepekit på Haryana veibusser til olympisk herlighet

Marijne ble brakt til India som kvinnelig trener tidlig i 2017, og deretter overført til herrelaget før han ble brakt tilbake til sin opprinnelige stilling. For det første har han transformert lagets treningsnivå sammen med den sørafrikanske fysioterapeuten Wayne Lombard. Under lockdownen kombinerte han med tidligere USA -trener Janneke Schopman, hvis lag India hadde beseiret for å kvalifisere seg til OL, for å finjustere taktikk og teknikk.

Alle de bittesmå trinnene, mange tatt over fire og et halvt år, kom til slutt i mål på en lunken morgen som sugde hver en unse energi. Indias kvinner løp ut, tenkte og spilte Australia — en bragd som var ufattelig mange timer etter det siste sekundet av spillet.

LES OGSÅ | På tamilsk språk

Tro var imidlertid det som bar laget gjennom. “Vi vet at Australia ikke liker å spille oss,” sa keeper Savita Punia, som avgjorde viktige redninger. “De ga oss plass til å spille spillet vårt, og vi utførte planen vår perfekt. Jeg er så, så stolt av dette laget. ”

Dette var en like god lagprestasjon som de kommer. India fikk matchvinneren i det 22. minutt fra et straffekrok som drag-flimmer Gurjit Kaur konverterte. De forsvarte seg deretter godt, men var aldri defensive i tilnærming.

Hver gang de holdt besittelsen, dartet indianerne fremover i rasende fart med sømløs, telegrafert pasning som en gang var Australias kjennetegn. Og hver gang de ble dyttet dypt i sin egen halvdel, viste de ukarakteristisk ro og et høyt teknisk nivå for å holde australierne i sjakk selv når de gikk helt ut i siste etappe.

På en måte , Hadde India utenfor Australia. Dette ble erkjent av en liten gjeng australiere på tribunen, hvis frustrasjon over lagets fiasko ble til beundring for Rani og lagkameratene da minuttene tikket av.

Da hooten hørtes, så de indiske spillerne, overvunnet av følelser, forvirret på hverandre og klarte ikke å forstå størrelsen på situasjonen. De klumpet seg på midten av banen, poserte for en selfie, slo i luften og hoppet i glede. Det var ikke et tørt øye — selv himmelen, skyfri og lys til det, åpnet seg.

Til slutt, da de forlot banen etter nesten 30 minutter med improviserte feiringer, klemte Salima Tete og Lalremsiami, de to unge stjernene som blendet australske forsvarere med sitt tempo, hverandre tett, slo tårer tilbake og brøt ut i et høyt fnis. “Kan du tro det!” Ropte Siami. Få kunne.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste OL -nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.