Hoe u uw clubhuisaccount kunt verwijderen (of deactiveren)

0
69
Boumen Japet/Shutterstock.com< /figuur>

Toen je lid werd van Clubhouse, moest je waarschijnlijk een uitnodiging voor de sociale-media-app met alleen audio regelen. Maar om je account te verwijderen, moet je door een aantal hoepels springen, want Clubhouse maakt het je niet gemakkelijk. Dit is wat u moet doen.

Laten we eerst enkele termen definiëren. Hoewel het verwijderen, deactiveren en uitschakelen van uw account vaak door elkaar worden gebruikt in de context van sociale media-accounts, zijn er belangrijke verschillen waar u rekening mee moet houden. Houd er ook rekening mee dat elk platform (zoals Facebook of Twitter) deactivering en verwijdering anders behandelt. We hebben het hier specifiek over Clubhouse.

Wanneer u uw Clubhouse-account deactiveert, wordt uw account uit het publieke oog verwijderd, maar de app bewaart nog steeds uw gebruikersgegevens, en u kunt uw account binnen 30 dagen opnieuw activeren door simpelweg opnieuw in te loggen. Na de respijtperiode van 30 dagen zal Clubhouse schakel vervolgens uw account uit. Een uitgeschakeld account betekent dat u permanent de toegang tot uw account en de bijbehorende informatie verliest en dat u niet langer kunt inloggen op uw account. Clubhuis heeft het “rechts” om uw gebruikersgegevens te behouden.

Het verwijderen van je account, wat we in dit artikel willen bereiken, betekent permanent het verwijderen van alle bewijzen dat je ooit een Clubhouse-account hebt gehad. Dat omvat het verwijderen van uw gebruikersgegevens van de Clubhouse-servers.

Inhoudsopgave

  • < strong>Hoe u uw clubhuisaccount deactiveert
  • Hoe u uw clubhuisaccount en gegevens definitief verwijdert

Hoe u uw account kunt deactiveren

Om uw account te deactiveren, opent u eerst de app op uw smartphone en tikt u vervolgens op uw profielafbeelding in de rechterbovenhoek van het scherm.

Advertentie

Tik in het volgende scherm op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

U bevindt zich nu in het menu Instellingen. Tik op je naam bovenaan het scherm.

Aan tik in het volgende scherm op “Account deactiveren.”

Het volgende scherm geeft u enkele details over wat er gebeurt als u uw account deactiveert en op de dagen die volgen. Merk op dat er niets wordt vermeld over het verwijderen van uw gegevens.

Tik op “Ik begrijp het. Account deactiveren” onderaan het scherm.

Uw Clubhuis-account is nu gedeactiveerd.

Hoe u uw clubhuisaccount en gegevens permanent kunt verwijderen

Het proces van het permanent verwijderen van uw clubhuisaccount en, op zijn beurt, het verwijderen van uw gegevens, is 8217; niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld het verwijderen van uw Facebook-account, waarbij de optie om het permanent te verwijderen zich direct onder de deactiveringsknop in de gebruikersinstellingen bevindt. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van uw account op Twitter, waarbij al uw gebruikersgegevens 30 dagen na deactivering worden verwijderd.

GERELATEERD: Wat is Twitter Spaces en verschilt het van clubhuis?

Clubhouse dwingt je eigenlijk om hun ondersteuningsteam (support@alphaexplorationco.com) te e-mailen of in te dienen een verzoek indienen via hun ondersteuningsformulier en verzoeken dat ze uw gebruikersgegevens verwijderen. Dit is natuurlijk diep begraven in hun privacybeleid. Het verzenden van een e-mail is eenvoudig genoeg, maar de optie om uw gegevens te verwijderen zou net zo eenvoudig moeten zijn als het indrukken van een knop.

Advertentie

Om olie op het vuur te gooien: er is geen manier om te zeggen hoe lang het zal duren om uw verzoek te verwerken, of zelfs of ze in eerste instantie aan uw verzoek hebben voldaan. Hopelijk zal Clubhouse dit in de toekomst veranderen door het verwijderen van accounts te vereenvoudigen en transparanter te maken. Tot die tijd is dit de enige manier om het voor elkaar te krijgen.

Dit is nog een goede herinnering dat je altijd voorzichtig moet zijn met wat je online deelt en welke persoonlijke gegevens je doorgeeft aan bedrijven die dat niet doen heb het beste met je voor.

GERELATEERD: 6 dingen die je nooit zou moeten delen op Facebook en sociale media

LEES VOLGENDE

  • › Dit is hoeveel Windows 365 elke maand kost
  • › Intel lekt (en verwijdert) Thunderbolt 5 snelheden
  • › Automatisch specifieke e-mails doorsturen in Gmail
  • › Snelle antwoorden gebruiken met een Ring Doorbell
  • › Ruimte vrijmaken op je Kindle