Android har ett stort meddelandeproblem, och det bröt mina texter i en vecka [uppdaterad]

0
62
Cameron Summerson

< p> När Google började lansera RCS -meddelanden (Google Chat) i Android Messages kunde jag inte vänta med att prova det. Och det har varit fantastisk & iMessage-liknande funktionalitet med andra Android-användare. Det vill säga tills förra veckan när Google Chat vägrade att ansluta och jag satt fast i RCS Hell i fyra dagar.

Vad betyder det, exakt? Det betyder att Chat kopplades bort, så alla RCS -funktioner upphörde att fungera. Andra RCS/Chat -användare fick mina meddelanden via SMS, men det fungerade inte åt båda hållen, de svarade, meddelandena visades som “ levererade, ” men jag fick dem inte. I grund och botten hamnade meddelanden i någon skärselden, och alla trodde att jag ignorerade dem. Med tanke på sammanhanget och aktualiteten i några av dessa konversationer, fick jag mig på en dålig plats.

Innan vi går in i skyttegravarna måste dock några saker klargöras. Till att börja använder jag “ Google Chat ” och “ RCS ” utbytbart här. Du behöver inte tänka förbi att — för artikelns omfattning är de desamma. För det andra, låt oss tala om vad RCS egentligen är.

Cool Story, Bro. Men vad är RCS?

Ja, just det. Jag är glad att du frågade! RCS står för Rich Communication Service, och det är avsett att (förhoppningsvis så småningom) ersätta SMS (Short Messaging Service). I takt med att textmeddelanden har blivit mer produktiva (och den primära kommunikationsformen för många) blir det också tydligt hur begränsat det verkligen är.

RELATED Vad är RCS, efterföljaren till SMS?

Om du någonsin har använt iMessage på en iPhone eller iPad, är du i princip bekant med hur RCS fungerar. Det är en “ sant ” meddelandeplattform — du kan se när människor skriver, reagera på meddelanden, skicka video och bilder av högre kvalitet och mer. Det är vad de flesta har förväntat sig av en plattform för snabbmeddelanden.

Det är fantastiskt … tills det inte är.

RCS Hell Is a Real Place, och jag har varit där

Det fanns en tid då jag trodde att jag kanske aldrig skulle se denna skärm igen. Cameron Summerson

iPhone -användare som byter till Android har sannolikt upplevt vad som vanligtvis kallas “ iMessage Hell. ” När telefonnumret fortfarande är kopplat till iMessage är det där meddelandena går. Så om du byter till Android utan att först avregistrera iMessage, går dessa meddelanden vilse i avgrunden.

Det är en så stor fråga att Apple var tvungen att bygga ett sätt för användare att avregistrera iMessage efter de hoppade fartyg. På den tiden fanns det inget enkelt sätt att åtgärda detta när iPhone var borta.

RCS Hell, som beskrivits tidigare, är i princip samma sak. Det är en skärselden för meddelanden som har en destination men inte har något sätt att komma dit. De har lämnat, bara svävar runt i cyberrymden och gör vad olästa, olevererade meddelanden gör, vilket jag bara kan anta innebär att man gråter och gnisslar i tänderna.

Här är skillnaden: där &#8217 ; är inget sätt för Android -användare att fixa det. Jag vet för att jag försökte. Så gick det till.

Uppdatering, 8/2/21 09:32 österländska: Efter att denna artikel publicerades, uppmärksammades den här sidan, vilket gör exakt vad jag föreslår nedan. Den ursprungliga texten lämnas på plats nedan och beskriver problemet. Under timmar med att söka och till och med prata med Google har denna sida aldrig dykt upp organiskt, men jag är glad att det finns en korrigering.

I onsdags var jag på Kia -återförsäljaren och fick lite arbete på min bil. Jag försökte skicka min fru ett sms, men det satt på “ skickar ” skärmen under en lång tid. Jag kontrollerade internetanslutningen, mitt VPN och mobilnätet. Jag startade om min telefon. Inget hjälpte.

Sedan kollade jag statusen för Google Chat och det fastnade på “ Status: Verifierar. ” Jag verifierade mitt telefonnummer, men det skulle inte ansluta. Jag provade en snabb internetsökning och testade alla tillgängliga “ korrigeringar, ” som gjorde absolut ingenting.

RELATERAD Hur man kontrollerar om din Android -smartphone har RCS

Efter två dagars försök på egen hand kontaktade jag Google Pixel -support (en av de många fördelarna med att äga en Pixel -telefon , förresten), som fick mig att prova flera olika korrigeringar som jag inte redan hade försökt. Återigen ingenting. I slutet hade vi slut på alla normala korrigeringar och Google hävdade att det var min operatör. Men det gav ingen mening alls, för det fungerade bra på min frus telefon.

Av till Cricket Wireless gick jag. Om jag har lärt mig någonting under min 10-åriga karriär, är det så att transportörens anställda inte vet mycket om någonting. Jag försökte förklara problemet, och som jag förväntade mig hade serviceombudet ingen aning om vad jag sa. Jag hade en aning om att det kan vara SIM -kortet, så jag bad bara om ett SIM -byte efter cirka 15 minuter för att inte ha kommit någon annanstans.

Gissa vad? Det fixade inte det heller. Det hade gått tre dagar sedan Chat fungerade senast.

Under allt detta hade jag inaktiverat Chat för att skicka SMS till människor. De fick dem, men svaren gick fortfarande i avgrunden, trots att chatten var inaktiverad. Det enda sättet jag kunde få något svar var om personen manuellt gick in och manuellt tvingade meddelandet att skicka som SMS. Det är bara för mycket krångel för att ens förklara, än mindre få någon att faktiskt göra det är inte alls intuitivt för de flesta “ normalt ” användare.

Efter fyra dagar och dussintals försök att få chatten att ansluta utan resultat, återkopplades den äntligen igen förra lördagsmorgonen. Så plötsligt som det slutade fungera började det igen. Jag fick en översvämning av meddelanden — förmodligen 80 eller fler — inklusive några från personer som jag inte visste hade ens försökt att skicka sms till mig. Hoppsan.

Det finns ingen indikation på vad som orsakade problemet i första hand eller vad som åtgärdade det. Allt hände.

Google behöver ett bättre fallback-system

Så här är problemet: om RCS misslyckas är det ’ s ska falla tillbaka till SMS. Men i mitt fall var det inte ’ inte ’ och jag är inte den enda. En snabb sökning visade att detta är ett problem för många människor. Med tanke på att ett stort antal människor har viktiga konversationer över text är detta oacceptabelt.

Som beskrivits tidigare erbjuder Apple ett sätt att avregistrera iMessage om användaren byter plattform, men det kan lika gärna användas om det finns ett iMessage -problem. Googles nuvarande metod för att helt enkelt inaktivera chattfunktioner i användaränden är inte tillräckligt bra.

Det borde finnas ett enkelt sätt att avregistrera sig helt från RCS. På så sätt kommer meddelanden fortfarande igenom i en händelse som denna. Då kan användaren ha möjlighet att omregistrera sig senare om de väljer det. Men det skulle effektivt avskaffa RCS Hell, åtminstone tills en bättre metod dyker upp.

Tyvärr får du vad du får nu

Uppdatering: Som nämnts ovan, om du har problem med RCS och inte kan verkar hitta en bra lösning, gå till den här sidan och använd “ utan din tidigare enhet ” möjlighet att avregistrera RCS på serversidan.

Ack, jag har ingen bra lösning för dig just nu . Om du landade på den här artikeln efter att ha haft problem med Google Chat, beklagar jag. Du har troligen redan testat alla “ korrigeringar ” där ute & rensa data för Carrier Services och meddelanden, återställa nätverksinställningar, hämta uppdateringar eller till och med testa betaprogram. Om de inte fixade det åt dig, vet jag inte vad som kommer att göra.

Om du inte har upplevt några Chat/RCS -problem, hoppas jag att du inte ; t. Som sagt, det fungerade perfekt för mig i månader. Och det har fortsatt att fungera perfekt sedan du anslöt igen förra helgen.

Om du ännu inte har aktiverat RCS eller din operatör inte stöder det just nu kan du överväga konsekvenserna om du väljer att använda den. SMS har funnits länge, och även om det inte är perfekt, är det stenhårt. Om du har mobiltjänst fungerar SMS 99,9% av tiden.

Som sagt, jag håller mig fortfarande till RCS och hoppas att det här avbrottet inte händer igen. Fördelarna är stora och nackdelarna är få — särskilt om det håller kontakten hela tiden.