Afghanistans embetsmann: Mørtelangrep i Kandahar dreper 5 mennesker

0
57

En visning av et marked som ble stengt på grunn av sikkerhetsfrykt under kampene mellom Taliban og afghanske sikkerhetsstyrker i Herat-provinsen, vest for Kabul, Afghanistan, søndag 1. august 2021. (AP Photo )

Et morterskall traff en taxi i den sørlige Kandahar -provinsen i Afghanistan søndag og drepte minst fem sivile inkludert to barn, sa en afghansk tjenestemann.

Provinspolitiets talsmann Jamal Naser Barekzai skyldte på Taliban for angrepet, selv om militantene nektet ansvar.

Både Taliban og regjeringen klandrer rutinemessig hverandre for angrep på sivile i hovedstaden Kabul og andre steder. Gjerningsmennene blir sjelden identifisert, og publikum blir sjelden informert om resultatene av undersøkelser av volden.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Krigen mellom Taliban og Afghanistans nasjonale sikkerhets- og forsvarsstyrker har blitt intensivert de siste månedene, ettersom amerikanske og NATO-tropper fullfører uttrekningen fra det krigsherjede landet. Taliban prøver nå å gripe provinshovedstader etter å ha tatt mindre administrative distrikter de siste månedene.

Toppnyheter akkurat nå