De 10 beste films op Amazon Prime Video

0
57
BigTunaOnline/Shutterstock.com

Abonnees op Amazon Prime hebben met hun abonnement gratis toegang tot duizenden films. Als je op zoek bent naar iets om naar te kijken, zijn hier 10 van de beste films om gratis te kijken met Amazon Prime Video.

Beste gratis films op Amazon Prime Video

 • Messen uit
 • Onbreekbaar
 • < strong>Heathers
 • Inception
 • His Girl Friday
 • In Llewyn Davis
 • Liefde & Vriendschap
 • Midsommar
 • Een dief vangen< /li>
 • Nacht van de levende doden

GERELATEERD: De 10 beste actiefilms op Amazon Prime Video

Messen uit

Filmmaker Rian Johnson stelt een sterrencast samen voor het ouderwetse moordmysterie Knives Out. Een rijke mysterieschrijver (gespeeld door Christopher Plummer) wordt onder mysterieuze omstandigheden vermoord en iedereen in zijn familie (plus zijn oude verzorger) is een verdachte.

Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Chris Evans, Michael Shannon en Toni Collette behoren tot de acteurs die de familieleden spelen, met Ana de Armas als de verzorger en Daniel Craig als de beroemde detective Benoit Blanc. In de traditie van Agatha Christie zit Knives Out vol verrassingen en onthullingen, plus een extra laag scherp sociaal commentaar en een wrang gevoel voor humor.

Bekijk op Amazon

Onbreekbaar

Genremeester M. Night Shyamalan geeft zijn eigen unieke kijk op superhelden in Unbreakable. Bruce Willis speelt de stille, bescheiden bewaker David Dunn, die ontdekt dat hij over kracht, onkwetsbaarheid en helderziendheid beschikt nadat hij de enige overlevende is van een gruwelijk treinongeluk. Geleid door de aan een rolstoel gebonden stripliefhebber Elijah Price (Samuel L. Jackson), begint David heimelijk zijn krachten voorgoed te gebruiken.

Advertentie

Shyamalan creëert een sombere, meeslepende dissectie van superheldenverhalen, met als hoogtepunt een van zijn meest effectieve plotwendingen.

Bekijk op Amazon

Heathers

Cult-klassieker Heathers is een van de beste komedies op Amazon Prime. Deze duistere satire neemt de tienerfilms van zijn tijd (de jaren 80) over en geeft een gewelddadig randje aan het verhaal van een oprechte jonge vrouw die verliefd wordt op een opstandige stoute jongen. Veronica (Winona Ryder) en J.D. (Christian Slater) voeren hun kruistocht tegen de vapid populaire studenten op hun middelbare school tot dodelijke extremen, terwijl de film een ​​gevoel voor het absurde behoudt. De filmmakers mixen opzwepende dialogen met scherp commentaar op conformiteit.

Bekijk op Amazon

GERELATEERD: De 10 beste comedyfilms op Amazon Prime Video

Inception

De obsessie van Christopher Nolan met ingewikkelde plotwendingen ontmoet het perfecte high-concept in Inception. Deze thriller gaat over een “overval” van ideeën letterlijk in de wereld van dromen terwijl getrainde agenten het onderbewustzijn van een bedrijfsleider infiltreren.

Het kronkelige plot wordt geëvenaard door de uitgebreide, geestverruimende beelden van Nolan, die hij in sommige werkelijk verbazingwekkende actiescènes. Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard en Tom Hardy leiden een sterke cast die Nolan's bedwelmende concepten wat emotionele diepte geeft.

Bekijk op Amazon

His Girl Friday

Cary Grant en Rosalind Russell schitteren als kibbelende journalisten (en ex-echtgenoten) in Howard Hawks’ klassieke komedie His Girl Friday. Hawks verwisselt het geslacht van een van de hoofdpersonen van het populaire toneelstuk The Front Page, waardoor het verhaal zowel een komedie over hertrouwen als een farce wordt. De razendsnelle dialoog zit vol met slimme verzinsels en woordspelingen, en Grant en Russell nemen het voortdurend tegen elkaar op terwijl hun personages het grootste verhaal van hun carrière nastreven (en ook weer verliefd worden).

Kijk verder Amazon

In Llewyn Davis

Een van de gebroeders Coen’ beste films, Inside Llewyn Davis, met Oscar Isaac als het titelpersonage, een worstelende folkzanger in het New York van de jaren zestig. Voortdurend levend in de schaduw van zijn meer succesvolle leeftijdsgenoten, zweeft Llewyn van de bank van de ene vriend naar die van de andere, in een poging om geld bij elkaar te scharrelen van occasionele optredens. De film heeft een bitterzoete, melancholische toon, waarbij Llewyn een stand-in is voor iedereen die het vooruitzicht heeft zijn dromen op te geven.

Bekijk op Amazon

Liefde & Vriendschap

Een van de beste originele films van Amazon, Love & Friendship is een heerlijke Jane Austen-bewerking van filmmaker Whit Stillman. Gebaseerd op Austen's vroege roman Lady Susan, speelt Kate Beckinsale in de film de hoofdrol als een meedogenloze sociale klimmer met scherpe tong die geestige repliek heeft voor iedereen die ze ontmoet. Liefde & Vriendschap voegt een akelig randje toe aan het typische romantische verhaal van Austen, terwijl het nog steeds bevredigend is om alle hoofdpersonen in geschikte huwelijken te koppelen.

Bekijk op Amazon

GERELATEERD: De 10 beste originele films op Amazon Prime Video

Midsommar

Ari Aster's Midsommar levert onuitsprekelijke gruwelen op klaarlichte dag als de hoofdpersonen een afgelegen Zweeds dorp bezoeken tijdens een traditioneel zomerfestival. Er is echter veel meer aan de hand dan dansen en bloemkronen maken, zoals deze Amerikaanse studenten op de harde manier leren. Florence Pugh speelt een jonge vrouw die midden in rouw is en een bron van innerlijke kracht ontdekt terwijl ze deelneemt aan de mysterieuze rituelen van het dorp. Met afgrijzen ontdekt ze haar identiteit en haar kracht.

Bekijk op Amazon

GERELATEERD: De 10 beste sci-fi-films op Amazon Prime Video

Een dief vangen

Alfred Hitchcock's To Catch a Thief is luchtiger dan veel van de meesters van de suspense-thrillers, maar het is niet minder boeiend. Cary Grant speelt een ervaren juwelendief wiens pensioen wordt bedreigd door een bedrieger die rijke toeristen aan de Franse Rivièra berooft.

Vastbesloten om zijn naam te zuiveren, de inbreker, bekend als "de kat" ; besluit de echte dief te vangen. Onderweg wordt hij verliefd op een rijke erfgename, gespeeld door Grace Kelly. Het is een stijlvolle kapper die profiteert van de sterren’ speelse chemie en Hitchcock's beheersing van de camera.

Bekijk op Amazon

Night of the Living Dead

Het zombiegenre zou niet eens bestaan ​​zonder de historische horrorfilm Night of the Living Dead uit 1968 van George A. Romero. Romero pionierde met de meeste van de belangrijkste elementen van zombiefilms met zijn griezelige, low-budget film over de doden die opstaan ​​uit het graf, hongerig naar menselijk vlees.

Het speelt zich voornamelijk af in een verlaten huis waar personages zich verbergen voor de groeiende ondode hordes, Night of the Living Dead creëert onuitwisbare angsten met minimale middelen. Het is een van de meest invloedrijke films aller tijden (in elk genre).

Kijk op Amazon Het beste Streaming Devices 2021 om naar te kijken Netflix en Meer Best Streaming Device Overall Roku Express 4K + (2021)    Prijs controleren    Beste budget-streamingapparaat Fire TV Stick Lite (2020)    Prijs controleren    Beste Roku-streamingapparaat Roku Ultra (2020)    Prijs controleren    Beste Fire TV-apparaat Fire TV Stick 4K (2018)    Prijs controleren    Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD Pro (2019)    Prijs controleren    Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (2021)    Prijs controleren    Beste Chromecast voor Google TV-apparaat met Google TV (2020)    Prijs controleren    LEES VOLGENDE

 • › Hoe u uw Amazon-echo kunt laten luisteren naar specifieke geluiden
 • › Hoe films toe te voegen & Tv-programma's op uw Android TV-kijklijst
 • › Hoe Arch Linux te updaten
 • › Een contactpersoon toevoegen aan het startscherm op iPhone
 • › Het audiopictogram verbergen in een Microsoft PowerPoint-diavoorstelling