Assam Board SEBA HSLC 10: e resultat 2021 Deklarerat: 3,97 lakh studenter klarar

0
56

Assam Board SEBA HSLC Resultat 2021: Studenter kan kontrollera sina resultat på SEBA sebaonline.org och resultsassam.nic.in

Assam Styrelse SEBA HSLC Resultat 2021 : Board of Secondary Education, Assam (SEBA) deklarerade resultaten för HSLC eller klass 10 och AHM styrelsexamen, 2021 den 29 juli klockan 11.00. Studenter kan kontrollera sina resultat på SEBA: s officiella webbplats — sebaonline.org, resultsassam.nic.in. Registrerade kandidater rekommenderas att fortsätta besöka webbplatsen för att få regelbundna uppdateringar om resultaten. I år har passprocenten stigit till över 93 procent vid HSLC -undersökning. Förra året var det mindre än 65 procent. SEBA har följt en ny utvärderingsmetod efter att tentorna avbröts på grund av COVID-19-pandemin.

Assam Board SEBA HSLC 10: e resultat 2021 LIVE -uppdateringar

Den 18 juni 2021 avbröt Assam styrelseundersökningarna för både klasserna 10 och 12 . Utbildningsministern i staten, Ranoj Pegu, sade att Assam -regeringen avbröt undersökningarna av statsstyrelsen på grund av pandemiens andra våg. Tillkännagivandet kommer efter ökat tryck på regeringen att avbryta tentamen av hälso- och säkerhetsskäl.

Läs | SEBA HSLC 10: e resultat 2021 Assam Board: Hur man kontrollerar

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Examinationer var ursprungligen planerade till den 11 maj, varefter regeringen skjuts upp dem. Medan den 8 juni hade regeringen sagt att tentorna kommer att hållas under de första två veckorna i augusti, tog eleverna till sociala medier och krävde att tentorna måste skrotas. Cirka 4,5 lakh -studenter skulle dyka upp i klass 10 -examen.

SEBA Assam Board HSLC klass 10: e resultat: När och var ska man kontrollera?

Registrerade studenter kan kontrollera sina resultat idag klockan 11 genom att besöka de officiella webbplatserna – resultsassam.nic.in och sebaonline.org. Klicka på fliken för resultatet av klass 10, 2021. Ange nödvändiga referenser som rollnummer, registreringsnummer eller verifieringskod för att logga in och få resultatet. Ladda ner och skriv ut resultatet för ytterligare referens.

Eleverna kan också kontrollera sitt resultat i den officiella SEBA-appen, som är tillgänglig på Google Play . Appen introducerades 2019.

SEBA introducerade också en app 2019 för att kontrollera resultaten. Studenter kan ladda ner appen med namnet ‘ SEBA Results 2021 ’ från Google Playstore för Android -användare. Efter nedladdning, gå till appen och logga in med registreringsnumret. Resultatet visas på skärmen.

HSLC-resultat kommer att beräknas på grundval av deras klass 9-finaler och klass 10 före bord. Medan 40 procent vikt kommer att ges till klass 9 slutbetyg, kommer 40 procent vikt att ges till den akademiska prestationen i klass 10 och 20 procent från till interna bedömningar och projekt.

Förra året, av över 3,5 lakh studenter som hade registrerat sig för HSLC -examen, hade så många som 2,21,756 rensat det. Passprocenten för Assam Board klass 10 -tentor var 64,80 procent. Detta var mer än godkänd andel 2019, vilket var 60,23 procent. År 2020 presterade pojkar bättre än tjejer med tjejer på 62,91 och pojkar på 69,93. Under 2019 var passprocenten för manliga studenter också högre på 62,69 procent medan kvinnlig godkänd andel låg på 57,99 procent.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd