Titta på enkäter, BJP håller UP -parlamentsmöten för att stoppa kommunikationsgapet

0
61

JP Nadda med Yogi Adityanath och andra BJP-ledare vid partimötet på onsdagen. (Twitter/JPNadda)

BJP-PRESIDENT JP Nadda sammankallade på onsdagen ett tvådagarsmöte med partimedlemmar från omröstningsbundna Uttar Pradesh i Delhi, i vad som ses som ansträngningar för att undanröja eventuella kommunikationsgap och se till att de förtroendevalda och regeringen förblir på samma sida.

Mötet deltog också av chefsminister Yogi Adityanath och statspartichef Swatantra Dev Singh bland andra ledare.

Enligt partikällor är syftet med mötet att ge en gemensam grund för parlamentsledamöterna, varav några har varit kritiska till statens påstådda bristande beredskap inför den andra vågen av Covid-19, och CM samt toppstaten ledare att lista regeringens viktigaste uttag.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“Parlamentsledamöterna görs medvetna om de planer som införts av statsregeringen såväl som organisatoriska initiativ för att motverka oppositionens berättelse om frågor, vare sig det gäller jordbrukare eller andra, med fakta,” sade en partiledare som var känd för mötet.

”Ta till exempel Covid -hantering. Medan oppositionen gör alla möjliga anklagelser kvarstår det faktum att vår regering har varit mest framgångsrik med att begränsa pandemin och ligger långt före andra stater när det gäller testning och vaccinationstäckning. Friranseringssystemet och liknande välfärdsinriktade initiativ har införts och dessa kan övervakas och övervakas av folkets företrädare i sina respektive regioner, tillade ledaren.

Top News Just Now

  • Efter tre månader kommer Indien och Kina att återuppta gränssamtal
  • ED kallar Anil Deshmukh, son efter att SC junks vädjar om skydd mot gripande
  • Pegasus &# 039; non-issue &#039 ;: Union Minister

Klicka här för mer

Under den andra vågen av pandemi har flera BJP -parlamentsledamöter ställt frågor om den påstådda bristen på faciliteter och beredskap för Yogiregeringen. Bland dessa finns Kanpur MP Satyadev Pachauri, Meerut MP Rajendra Agrawal, Mohanlalganj MP Kaushal Kishore och Bareilly MP Santosh Gangwar.

Vid mötet sa källor att partiledarna skyllde sådana fall av uppenbar oenighet på felkommunikation och bristande samordning mellan regeringen, kadret och folkets representanter. När mätningarna närmar sig måste partiet arbeta med att överbrygga förtroendeunderskottet och säkerställa en enad front, sade de.

”Våra företrädare har sina frågor som vårt statliga ledarskap har sina egna svar på. Tanken är att ge dem en plattform för att överbrygga kommunikationsgapet, säger en partiledare.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.