Statene er enige om CAPF på det omstridte stedet; Mizoram “forsinker” tilbaketrekking av krefter

0
56

Langs Assam-Mizoram-grensen onsdag. (Express)

To dager etter at sammenstøt på Assam-Mizoram-grensen førte til at syv mennesker døde på Assam-siden, har begge statene i prinsippet blitt enige om å trekke tropper tilbake fra det omstridte stedet, selv om det fortsatt utarbeides metoder.

Mens Assam har trukket sine tropper tilbake, har Mizoram -politiet ikke bare fortsatt å beholde sin posisjon, men også forsterket sine stillinger, sa kilder onsdag.

I North Block holdt unionens innenrikssekretær Ajay Bhalla et møte med mer enn to timer med hovedsekretærer og generaldirektorater i begge delstater i et forsøk på å lette spenningen.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Begge statene ble enige om “utplassering av en nøytral styrke”-CRPF, i dette tilfellet-i det forstyrrede området langs NH-306, sa innenriksdepartementet (MHA) i en uttalelse etter møtet. «Begge regjeringene ble også enige om å fortsette diskusjoner gjensidig for å løse grensespørsmålet på en minnelig måte, ” det ble lagt til.

Assam -sjefssekretær Jishnu Baruah sa at tilbaketrekking av styrker fortsatt utarbeides. På spørsmål om Mizoram hadde sagt ja til å trekke styrkene tilbake, sa Baruah, “ Det blir utarbeidet. ”

Hans Mizoram -motpart, Nunamwia Chuaungo, sa: “Vi prøver alle å opprettholde fred. Det er ikke behov for vold. Styrkene trekkes tilbake. ”

Kilder sa imidlertid at situasjonen fortsatt er anspent på grensen mellom Lailapur i Assam og Mizorams Vairengte.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Mizoram -politiet har ikke bare nektet å trekke seg, men har til og med forsterket sine posisjoner de siste par dagene,” sa en MHA -tjenestemann. “Det er for tiden 2000 politifolk der fra Mizoram -siden, som har over et dusin stillinger. Inntil de trekker seg tilbake og overleverer gebyret til CRPF, vil situasjonen forbli spent. Ting blir utarbeidet. »

CFPF har sendt fire selskaper til området, men har ikke klart å ta ansvar for stillinger i Mizoram -politiet i regionen, er det kjent.

Onsdag sa Assam -politiet at det har registrert en sak på Dholai politistasjon under forskjellige IPC -seksjoner, inkludert de som omhandler drap (302), drapsforsøk (307) og kriminell overtredelse (447).

Mizoram politiet “er også nevnt i denne saken siden de skjøt, og folk døde på grunn av denne fyringen,” sa Cachar -distriktet SP Ramandeep Kaur.

I en uttalelse sa Assam Police at det har utarbeidet et “bildegalleri” av personell i Mizoram -politiet og sivile gjerningsmenn som skjøt mot Assam -politiets personell mandag. “De ville bli brakt for lov” sa det.

I mellomtiden fortsatte provoserende uttalelser fra begge sider. Et døgn etter at Assam CM Himanta Biswa Sarma sa at han hevet en 3.000-sterk kommandostyrke for å vokte grensen mellom utlandet med Mizoram, truet Rajya Sabha-parlamentsmedlem fra Mizoram, K Venlavena, onsdag med at alt Assam-politipersonell ville bli drept neste gang slike sammenstøt oppstår.

I et medieintervju utenfor parlamentet sa Venlavena, da han ble spurt om mandagens sammenstøt, at de (Assam -politiet) ga fyringsordren først, før vi avfyrte (avfyrte) dem. De er heldige at vi ikke (ikke) drepte dem alle. Hvis de kommer igjen, vil vi drepe dem alle. ”

Spesialdirektør, Assam Police, GP Singh sa at et polititeam dro til Delhi for å “ iverksette lovlige tiltak ” mot Venlavena i sammenheng med uttalelsene hans.

Cachar SP Kaur sa at de sentrale kreftene opprettholder nøytralitet. “Det er status quo akkurat nå … de respektive statlige politistyrker er også stasjonert på hver side. I tillegg styrkes skogcampens sikkerhet i andre deler av grensen, sier hun. Hennes kollega i Kolasib, K Vanlalfaka Ralte, sa at selv om det ikke skjedde noen hendelse, “er situasjonen fortsatt veldig anspent”.

Onsdag tillot ikke Lailapur -politiet i Assam noen, inkludert media, å gå nær grenseområdet og si at det var “risikabelt”.

En kongressdelegasjon ledet av statsenhetssjef Bhupen Borah ble stoppet ved Dholai politistasjon, omtrent 8 km fra grensen.

Borah kalte det en “konspirasjon” av den BJP-ledede regjeringen om ikke å la opposisjonsledere gå til stedet for vold, mens han tillot sjefsministeren og andre medlemmer av det regjerende partiet. “Dette er ikke grensen mellom India og Pakistan som vi bør stoppes … det er en utdanningsgrense. Så hvorfor blir vi stoppet, “spurte han ved Dholai politistasjon.

Mizoram CM Zoramthanga twitret at han ber” alle om å være rolige og fremme fred i denne tiden med store vanskeligheter “Mizoram håper for en minnelig løsning ved hjelp av intervensjon fra sentralstyret ”.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.