OL i Tokyo 2020: Bokser Pooja Rani vinner enkelt, trener Sanjay i Bhiwani bryter fort

0
68

Pooja Rani fra India i aksjon mot Ichrak Chaib fra Algerie. (REUTERS)

Pooja Rani kom inn i kvartfinalen på 75 kg med en 5-0 seier over Ichrak Chaib onsdag. Pooja, en to ganger gullmedalje i det asiatiske mesterskapet, var rett og slett for god for 20-åringen fra Algerie. En seier mot den andre seedede kineseren LI Qian på lørdag vil sikre Pooja en bronsemedalje.

Pooja, 30, var mellomvekten med erfaring og en plan. Tonen ble satt i den første runden da indianeren ofte fanget den overeager Chaib på tellere. Mens hun slo seg til ro i andre runde, kunne den ortodokse algeriske aldri komme i gang mot sørpoten Pooja. De rette venstre som kom inn ble knapt forsvart. Og når Pooja fant sitt område med de riktige kroker og kryss, ble Chaib-hvis beste resultat så langt har vært en fjerdeplass ved ungdoms-OL 2018-åpnet som måløvelse.

Pooja Rani fra India og Ichrak Chaib fra Algerie i aksjon under kampen. (REUTERS)

Pooja vant alle tre rundene på de fem scorekortene, med en dommer som dømte andre runde for indianeren 10-8, en score forbeholdt en “ klar vinner &#8221 ;. Ikke en dårlig debut for en bokser som var ett tap borte fra å trekke seg i fjor.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Etter seieren som sikret henne den olympiske køyen i Jordan i mars i fjor, hadde Pooja snakket om å være veldig nervøs og under press &#8221 ;. “ Jeg innså at det var denne kampen mellom meg og OL. Agar ab bhi nahi hua, toh mujhe stop kar dena chahiye. Jeg burde ikke bokset, ” hun hadde fortalt dette papiret.

På onsdag, hvis det var noen nerver, gjorde hun det bra å skjule dem. Det var den første olympiske kampen for Bhiwani-bokseren, også de facto fakkelbæreren til to ganger asiatiske leker gullmedaljevinner Hawa Singhs arv.

India's Pooja Rani, til venstre, mot Ichrak Chaib i Algerie under boksen deres mellomvekt på 75 kg. (AP Photo)

Hun lærte sporten ved Hawa Singh Boxing Academy i Bhiwani, under avdøde Arjuna og Dronacharya -prisvinners sønn Sanjay Kumar. Og da Pooja måtte ta fatt på Sanjays datter Nupur i utvelgelsesforsøkene for olympiske kvalifiseringer, ba læreren i stedet for sin elev. “ Du vil alltid at eldre barnet ditt skal lykkes først. Nupurs tid kommer, ” Sanjay hadde sagt da.

“ Jeg har ikke spist eller drukket noe hele dagen, ” Sanjay ler, minutter etter at Pooja vant på onsdag. “ Jeg får litt juice akkurat nå. Det er det som skjer når barnet ditt er på et stort stadium. Jeg hadde full tro på at Pooja kom til å vinne i dag, men jeg var fortsatt nervøs. ”

Pooja har kommet til Tokyo med en anstendig form bak seg. Hun vant det asiatiske mesterskapets gull (hun måtte bare kjempe en gang) i mai og slo tidligere verdensmester Athenya Bylon fra Panama på Spanias invitasjon i mars.

“ Vi har diskutert alt om hver motstander , hver spillplan. Vi snakker stadig om videosamtaler. I dag, før kampen, ringte hun meg video, ” sa Sanjay. “ ‘ Accha, main ja rahi hun bout ke liye. Apna aashirwaad gjør (OK, jeg går på kamp. Gi meg dine velsignelser. '”

“ Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hennes. Selv rett høyre, som ikke er et sterkt slag for henne, var på punktet. Dette er den typen seier du må forberede deg på tøffere runder, ” Sanjay legger til.

Neste lørdag er Li Qian, bronsemedaljevinner i Rio og verdensmester i 2018. Pooja tapte for kineserne i semifinalen i Asian Games 2014 og i fjor asiatiske kvalifiseringskamper.

“ I dag var Pooja ekstremt fokusert og hun kjempet intelligent, ” sier kvinners høyytelsesdirektør Raffaele Bergamasco. & # 8220; Li Qian er veldig mobil og vanskelig å angripe. Vi skal jobbe med noen motangrepstrategier for henne. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste OL -nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.