Kerala HC avslår vädjan för Lakshadweep -utkast till förordningar på folkspråk

0
57

Kerala High Court (Arkivfoto)

En avdelningsbänk i Kerala High Court avslog på onsdagen framställningar som begärde ett direktiv till Lakshadweep-administrationen om att publicera utkast till förordningar som föreslagits av administrationen i folkmun språk.

Bänken för överdomare S Manikumar och rättvisa Shaji P Chaly sa att framställarna, inklusive Lakshadweep MP Mohammed Faizal, kan närma sig unionens inrikesministerium (MHA). Framställarna hade begärt instruktioner till administrationen om att publicera utkastet till föreskrifter i Malayalam och ge allmänheten mer tid att lämna förslag/invändningar och hänvisa frågan till yttrandet från ministeriet för miljö, skog och klimatförändringar.

Bänken sa att de lättnader som efterfrågas i framställningarna inte kan tillåtas och MHA är behörig att beakta alla sådana synpunkter.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Ytterligare advokatgeneral KM Nataraj, som framträdde för administrationen biträdd av dess höga stående advokat S Manu, påpekade att med hänsyn till domarna som andra avdelningsbänkar fattade i identiska fall – vägrade att störa den lagstiftningsprocess som administrationen genomförde enligt artikel 240 i Konstitution – framställarnas böner kan inte beviljas.

< /p>

En massa förslag till förslag som framställts av Patel har utlöst upprördhet på öarna och i Kerala fastland.

📣 Indian Express är nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.