Fokusera på “valsedlarnas renhet” när EG träffar vd: ar i fem stater inför valet 2022

0
55

Valkommissionen i Indien

Som en stark indikation på att församlingsvalet i Uttar Pradesh, Uttarakhand, Goa, Manipur och Punjab kommer att hållas i tid, valkommissionen (EG) kallade till ett möte med de överordnade valscheferna i de fem staterna på onsdagen för att starta planeringsprocessen.

Vid mötet betonade kommissionen behovet av att förbereda väljarlistan i tid – en stark indikation på EG: s avsikt att hålla förberedelserna inför omröstningen. Mötet är viktigt eftersom det kommer i en tid då det har spekulerats i om det kommer att bli en fördröjning i genomförandet av de kommande församlingsvalen nästa år på grund av pandemin. Kommissionen hade också varit i mottagaränden för mycket flak under den sista etappen av Västbengalsundersökningarna när den andra vågen tog fart.

I ett pressmeddelande från EG -talesmannen stod det: ”Under sitt tal betonade CEC (övervalskommissionär) Shri Sushil Chandra betydelsen av valsedlarnas renhet och bad vd: n om att alla ansökningar i väntan på röstförfaranden skyndsamt skulle återställas. registrering. Han betonade också behovet av rationalisering av vallokaler med hänsyn till Covid-9-pandemin och upprepade behovet av att ha grundläggande faciliteter och infrastruktur på alla vallokaler. ”

https://images.indianexpress.com 2020 /08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Valkommissionär Anup Chandra Pandey, nämndes i uttalandet, nämnde att vd: er bör fokusera på att fylla i infrastrukturluckor och logistikkrav och genomföra uppdatering och rening av valsedlar och ett omfattande väljarutbildnings- och bemyndigande uppsökande program.

< /p>

EG har mandat att hålla val och se till att en ny församling är på plats i Goa, Manipur, Uttarakhand, Punjab och Uttar Pradesh senast 15 mars, 19 mars, 23 mars, 27 mars och 14 maj 2022, respektive.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.