Fokuser på “valgfrihetens renhet” når EF møter administrerende direktører i 5 stater før valget i 2022

0
58

Kontoret til valgkommisjonen i India

I en sterk indikasjon på at forsamlingsvalget i Uttar Pradesh, Uttarakhand, Goa, Manipur og Punjab skal avholdes i tide, Valgkommisjonen (EF) innkalte onsdag til et møte med sjefvalgte (administrerende direktører) i de fem statene for å starte planprosessen.

I møtet understreket kommisjonen behovet for å få velgerlisten utarbeidet i tide – en sterk indikasjon på EFs intensjon om å holde avstemningsforberedelsene på sporet. Møtet er viktig ettersom det kommer på et tidspunkt hvor det har vært spekulasjoner i om det vil være en forsinkelse i å gjennomføre det kommende forsamlingsvalget neste år på grunn av pandemien. Kommisjonen hadde også vært på mottakerenden av mye flak under den siste etappen i Vestbengals meningsmålinger da den andre bølgen tok fart.

En pressemelding fra EF -talspersonen sa: “Under sin tale understreket CEC (sjefsvalgkommissær) Shri Sushil Chandra betydningen av renheten i valglisten og ba administrerende direktører om rask oppreisning av alle ventende søknader med hensyn til velgerne. registrering. Han understreket også behovet for rasjonalisering av valglokaler for å ta hensyn til Covid-9-pandemien og gjentok behovet for å ha grunnleggende fasiliteter og infrastruktur på alle valglokalene. ”

https://images.indianexpress.com 2020 /08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Valgkommissær Anup Chandra Pandey, lød det i uttalelsen, at administrerende direktører bør fokusere på å fylle opp infrastrukturhull og logistikkrav, og gjennomføre oppdatering og rensing av valglistene og et omfattende opplæringsprogram for velgere og utdanning.

< /p>

EF har mandat til å holde valg og sikre at en ny forsamling er på plass i Goa, Manipur, Uttarakhand, Punjab og Uttar Pradesh innen 15. mars, 19. mars, 23. mars, 27. mars og 14. mai 2022, henholdsvis.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.