J&K: CBI-räder mot Srinagar ex-DC: s hus ställer två vanliga partier mot varandra

0
59

CBI genomförde sökningar på 40 platser i Jammu och Kashmir

CBI-razzian på bosättningen för den tidigare Srinagar vice kommissionären och IAS-tjänstemannen Shahid Iqbal Choudhary har ställt två vanliga politiska partier mot varandra.

Choudhary är för närvarande sekreterare, avdelning för stamfrågor, J & amp; K och vd för Mission Youth -programmet.

Medan Jammu och Kashmir Apni Partiet har sagt att byråkraten fick gott om tid att förstöra bevis, Folkekonferensen har stött Choudhary och säger att en “ hårt arbetande IAS -officer inte över en natt kan kallas lagöverträdare &#8221 ;.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Om CBI -utredningen bara är ett ögonskölj har Jammu och Kashmir Apni -partiet ifrågasatt utredningen av armarna ’ licensbedrägeri.

– Det verkar som att utredningsorganet försöker skydda de skyldiga som är inblandade i denna bluff genom att ge dem gott om tid att förstöra bevis och hantera flyktvägar, säger Apni Partis generalsekreterare Vikram Malhotra. “ Att CBI genomför räder och sökningar i en bluff som hände under 2012-16. Efter år av klyftor visar räderna vid IAS -tjänstemännens officiella bostäder hur allvarlig utredningsbyrån är &#8221 ;.

Malhotra, som kommer från Jammu, har sökt en undersökning av de tillgångar som gjorts av de poliser som anklagas för bluffen.

“ Om (CBI) letar efter dokument efter ett par års mellanrum, då tar de fel. Undersökningen och efterföljande räder verkar vara en ögonsköljning, ” Sa Malhotra. “ CBI bör fråga om de palats som dessa IAS-tjänstemän har förvärvat från de illa erhållna pengarna i huvudstäderna Srinagar och Jammu. Finansieringskällan för dessa palats måste undersökas. ”

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Uttalandet från Choudhary efter räderna på hans bostad har inte gått bra med partiet. “ I stället för CBI, som undersöker bluffen, är det förvånande att se att en IAS -officer kommer ut med detaljerna som hävdar att “inget inkriminerande hittades” i den pågående vapenlicensproben från hans bostad, ” Sa Malhotra.

Folkkonferensen har öppet stött Choudhary. I ett svar till Malhotra har Folkekonferensens generalsekreterare Imarn Ansari sagt att domstolen kommer att definiera rättvisa &#8221 ;.

“ Räder och utredningar kan inte definiera rättvisa och en hårt arbetande IAS -officer kan inte över en natt kallas lagbrytare, ” Sade Ansari medan han backade Choudhary. “ Jag förstår inte hur ett politiskt parti har bestämt sig för att ge sina oönskade åsikter i en pågående utredning. Om lagen verkligen ska gå sin gång skulle kön vara riktigt lång. Någon, som fram till igår var en hedervärd, hårt arbetande IAS -officer som tittats upp av ungdomar kan inte över en natt kallas lagbrytare. ”

Ansari sa medan folkkonferensen har varit & #8220; i framkant när det gäller att kritisera byråkratin ” på grund av brist på befrielse kan sådana frågor inte förvandlas till en personlig kamp.

“ Jag känner personligen personalen och jag är säker på att han kommer ut rent. ” Ansari sa att han gav en ren chit till den anklagade IAS -tjänstemannen. “ Vi vet vilket problem Apni -partiet har med denna byråkrat. Att använda små familjefrågor för att faktiskt rikta in sig på en åstadkommande och krav på hans gripande är skamligt beteende &#8221 ;.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.