Indiana test een nieuwe methode om je EV op te laden terwijl je rijdt

0
55
Den Rozhnovsky/Shutterstock.com< /figuur>

Wat als we op een dag onze elektrische auto's niet hoefden aan te sluiten om hun batterijen op te laden? Wat als we ze in plaats daarvan zouden kunnen opladen door er gewoon mee te rijden? Welnu, de technologie hiervoor is er, en Indiana zal naar verwachting de eerste zijn die het in de Verenigde Staten zal testen.

Indiana's Department of Transportation (INDOT) kondigde aan dat het een nieuw type van gemagnetiseerd cement, Magment genaamd, op een stuk weg van een kwart mijl. Het project wordt mogelijk gemaakt met financiering van de National Science Foundation (NSF) en een samenwerking met Purdue University en het in Duitsland gevestigde Magment.

Magment levert een indrukwekkende draadloze transmissie, tot wel 95 procent. De technologie kan in de toekomst de weg vrijmaken voor efficiënt snelladen van elektrische voertuigen. Volgens de brochure van Magment is het materiaal verkrijgbaar tegen “standaard aanlegkosten voor wegenbouw” en is “robuust en vandalismebestendig,” waardoor het aantrekkelijker wordt voor andere staten en landen en de onderhoudsbehoeften en -kosten worden geminimaliseerd. De ingebedde ferrietdeeltjes van het materiaal kunnen ook onder licentie lokaal worden gewonnen en gebouwd.

Volgens INDOT omvat het project drie fasen. De eerste twee fasen zullen bestaan ​​uit het testen, analyseren en optimaliseren van bestrating, uitgevoerd door het Joint Transportation Research Program op de Purdue-campus in West Lafayette. In de derde fase zullen “ingenieurs de capaciteit van het innovatieve beton testen om zware vrachtwagens op hoog vermogen (200 kilowatt en meer) te laden.”

Als elke fase is succesvol is, zal INDOT later deze zomer de technologie uitrollen naar het bovengenoemde segment van de snelweg. “Dit project is een echte stap voorwaarts in de richting van de toekomst van dynamisch draadloos opladen, dat ongetwijfeld de standaard zal zetten voor betaalbare, duurzame en efficiënte transportelektrificatie,” zei Mauricio Esguerra, CEO van Magment.

We zijn zeker verheugd om te horen of het testen succesvol is en of het eindelijk wordt uitgerold op de snelwegen van Indiana. Wat een opwindend vooruitzicht!

via Engadget