Över 40 döda när regn slår Maharashtra; Goa ser de värsta översvämningarna på decennier

0
64

Minst 42 personer har dött i regnrelaterade incidenter i Maharashtra, varav 36 berodde på ett jordskred i Raigad. (PTI)

På grund av den omfattande nederbörden och den resulterande flödet av floder, såg delar av flera stater, inklusive Maharashtra, översvämningar och jordskred. I Maharashtra har distrikten Ratnagiri, Raigad, Pune, Satara , Kolhapur och Sangli påverkats.

Armén, baserat på en begäran från den civila administrationen, har mobiliserat flodhjälp- och räddningsteam för att hjälpa den lokala administrationen i översvämningsberörda områden i Ratnagiri, Kolhapur och Sangli. Kolonnerna för översvämningshjälp inkluderar tekniska insatser och medicinska team från armén för att ge nödvändig första hjälpen och läkemedel till lokalbefolkningen som evakueras från översvämningsbenägna områden.

En vy av översvämningen drabbade områden efter kraftiga monsunregn i Raigad-distriktet, fredagen den 23 juli 2021. (PTI)

Minst 42 personer har dött i regnrelaterade incidenter i Maharashtra, varav 36 berodde på ett skred i Raigad-kusten , rapporterade nyhetsbyrån PTI.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Premiärminister Narendra Modi tillkännagav en ex gratia på Rs 2 lakh vardera för de anhöriga till den avlidne. Ett belopp på 50000 Rs skulle ges till de skadade.

& # 8220; Djupt bedrövad över förlusten av liv på grund av ett jordskred i Raigad, Maharashtra. Min kondoleans till de avlidnes familjer. Jag önskar de skadade en snabb återhämtning. Situationen i Maharashtra på grund av kraftiga regn övervakas noggrant och hjälp ges till de drabbade, & # 8221; premiärministern twittrade.

Unionens inrikesminister Amit Shah försäkrade också all tänkbar hjälp till Maharashtra-regeringen för att hantera den framväxande situationen i staten, medan han talade med Chief Minister Uddhav Thackeray på fredag.

En poliskvinna som håller paraplyet, inspekterar en skadad vägkant under regn i Kodagu, Karnataka, fredagen den 23 juli 2021. Kraftigt nederbörd krävde tre liv och orsakade jordskred på åtta platser i staten. (PTI)

Kraftigt regn i Karnataka kräver tre liv

I Karnataka krävde kraftigt regn under de senaste 24 timmarna tre liv och orsakade jordskred på åtta platser. Totalt 9000 personer måste evakueras.

Regeringen utfärdade röda varningar i sju distrikt under de närmaste 24 timmarna med tanke på en eventuell kraftig till extremt kraftig nederbörd.

Chief Minister BS Yediyurappa, efter att ha granskat översvämningssituationen med topptjänstemän på fredag, riktade alla distrikt ansvariga ministrar och MLA att se över hjälparbetet i sina respektive områden.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Han försäkrade regeringens stöd till bönderna som led förluster på grund av oöverträffat regn och hagelstormar.

Enligt till PTI har 131 byar i 18 Taluks drabbats hårt och drabbat 16 213 personer. Cirka 21 hus har kollapsat på grund av regnet, medan 804 hus delvis har skadats. Staten har inrättat 80 hjälpläger där 4964 personer har fått skydd.

Jordskred rapporterades på åtta platser, inklusive Virajpet i Kodagu-distriktet och Arabail Ghat i Uttara Kannada-distriktet.

Goas Chief Minister Pramod Sawant besökte översvämmade områden i Harvalem, Kudnem , Gauthan, Sal och Colvale i Bicholim taluka i norra Goa på fredag ​​morgon. (Expressfoto)

Överdrivet regn utlöser Goas värsta översvämningar på decennier

Goa på fredagen drabbades av intensiv nederbörd och dess värsta översvämningar på decennier som sänkte vägar och broar, skadade hem och egendom värt crores, och tvingade evakueringen av mer än 400 personer. Två tåg spårades också av en jordskred och en överflödig flod.

Indiens meteorologiska avdelning hade ursprungligen utfärdat en röd varning för extremt kraftig nederbörd på torsdag och en orange varning för fredagen. På fredag ​​eftermiddag uppgraderade IMD dock varningen till rött. Det förutspådde kraftigt nederbörd de närmaste tre dagarna.

Chief Minister Pramod Sawant sa att staten såg översvämningar av denna storlek för första gången. Ingen olycka rapporterades trots den stora förstörelsen, sade han, men tillade att en kvinna misstänktes att ha drunknat i Dharbandora i södra Goa.

Medlemmar av ett NDRF-team arbetar nära ett avlopp som har överflödat på grund av oupphörligt regn i Hyderabad. (PTI)

Flera lågt liggande områden översvämmade i Telangana

I Telangana har många lågt belägna områden översvämmat eftersom kraftiga regn regnar mot staten under de senaste två dagarna. Hjälpoperationer togs upp i Nirmal och andra distrikt då flera bostadsområden möter översvämning, rapporterade PTI. En grupp på sju personer, som satt fast vid en ashram i Nizamabad-distriktets nationella katastrof, räddades av National Disaster Response Force (NDRF) -personal.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.