Två doser av Pfizer, AstraZeneca-skott som är effektiva mot Delta-varianten, visar studier

0
66

Studien som publicerades på onsdagen fann att en dos av Pfizers skott var 36% effektiv och en dos AstraZenecas vaccin var cirka 30% effektiv. (File)

Två doser av Pfizer eller Cstraid-Covid-19-vaccin mot AfZizer är nästan lika effektiva mot den mycket överförbara Delta coronavirus-varianten som de är mot den tidigare dominerande alfa-varianten, visar en studie som publicerades på onsdag.

Tjänstemän säger att vacciner är mycket effektiva mot Delta-varianten, nu den dominerande varianten över hela världen, även om studien upprepade att ett skott av vaccinerna inte räcker för högt skydd.

Studien, publicerad i New England Journal of Medicine, bekräftar rubrikresultaten från Public Health England i maj om effekten av Covid-19-vacciner gjorda av Pfizer-BioNTech och Oxford-AstraZeneca, baserat på verkliga data.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Onsdagens studie visade att två doser av Pfizers skott var 88% effektiva för att förhindra symtomatisk sjukdom från Delta-varianten jämfört med 93,7% mot Alpha-varianten, i stort sett samma som tidigare rapporterats.

Två skott av AstraZeneca-vaccin var 67% effektiva mot Delta-varianten, upp från 60% ursprungligen rapporterade, och 74,5% effektiva mot Alpha-varianten, jämfört med en ursprunglig uppskattning av 66% effektivitet.

& # 8220 ; Endast blygsamma skillnader i vaccineffektivitet noterades med Delta-varianten jämfört med Alpha-varianten efter mottagandet av två vaccindoser, & # 8221; Public Health England forskare skrev i studien.

Data från Israel har uppskattat lägre effektivitet av Pfizers skott mot symtomatisk sjukdom, även om skyddet mot svår sjukdom fortfarande är högt.

PHE hade tidigare sagt att en första dos av vardera vaccinet var cirka 33% effektiv mot symtomatisk sjukdom från Delta-varianten.

Den fullständiga studien som publicerades på onsdagen visade att en dos av Pfizers skott var 36% effektiv och en dos AstraZenecas vaccin var cirka 30% effektiv.

& # 8220; Vårt upptäckt av minskad effektivitet efter den första dosen skulle stödja ansträngningar för att maximera vaccinupptagningen med två doser bland utsatta grupper i samband med cirkulationen av Delta-varianten, & # 8221; sa författarna till studien.

Indian Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste världsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.