”Inte svårt att skriva prosa – men inte heller lätt”

0
51

Att transformera filmen ”Once upon a time in Hollywood” till en bok var ett annorlunda arbete jämfört med att skriva filmmanus, säger regissören Quentin Tarantino i en intervju med sajten Deadline. Men även om han inte hade någon tidigare erfarenhet av att göra om filmmanus till bokmanus gick arbetet ändå förhållandevis bra. – Att skriva en novell, ett stycke prosa, var inte svårt, men det var inte heller lätt, säger han. I intervjun berättar Tarantino också att manuset till filmen ”True Romance” var det första manuset som han lyckades färdigställa efter flera andra misslyckade försök. Romanversionen av ”Once upon a time in Hollywood” släpptes i slutet av juni. Läs hela intervjun via länken nedan. Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher. Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.