Här blockeras bussarna av klimatextremister i Malmö

0
129

Publicerad 24 juli 2021 kl 19.22

Inrikes. Ett 30-tal klimatextremister blockerade under lördagen trafiken genom centrala Malmö genom att sätta sig mitt i gatan. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Den som ville ta sig någonstans i Malmö idag gjorde klokast i att strunta i busskortet och ta bilen istället. Ett 30-tal klimatextremister från “Extinction rebellion” hade nämligen bestämt sig för att blockera busstrafiken längs Bergsgatan förbi Möllevångstorget.

Medan bilister kunde välja andra vägar, som inte var blockerade, hamnade bussarna i en lång kö för att försöka komma fram till hållplatsen vid torget. Även blåljusfordon hade svårt att ta sig fram på grund av extremisterna på gatan.

Trots flera tillsägningar från polisen vägrade klimatextremisterna flytta på sig. Istället började de spela musik och dansa mitt på gatan, till synes helt utan omtanke om de kollektivtrafikresenärer som inte kunde komma fram.

Klimatblockaden inleddes vid halv två-tiden på eftermiddagen. När uppmaningarna att flytta på sig inte hörsammades valde polisen till slut att gripa, avlägsna och omhänderta ett antal extremister. Demonstrationen var vid halv fem-tiden på lördagseftermiddagen upplöst, och det var då åter möjligt för resenärer att ta sig fram längs Bergsgatan.

Extinction rebellion är en vänsterextrem gruppering nära knuten till den svenska klimataktivisten Greta Thunberg.