Elbilar har fler laddningsalternativ senare i år tack vare Tesla

0
58
Tesla

Ägare till elbilar som inte kör en Tesla fick några goda nyheter den här veckan. Det beror på att Tesla senare i år kommer att öppna sitt expansiva Supercharging-nätverk för andra elbilar, vilket ger dig fler alternativ att fylla på under körning. På baksidan kommer Teslas Superchargers att bli ännu mer överfulla som ett resultat.

Företagets VD Elon Musk bekräftade nyheterna på Twitter och uppgav att “vi & vi” Vi gör vårt Supercharger-nätverk öppet för andra elbilar senare i år. & # 8221; Tyvärr har vi inte för många andra detaljer förutom att detta kommer att ske gradvis. Musk fortsatte vidare med att Tweeta att det först bara kommer att vara för utvalda områden, men & # 8220; över tid, alla länder & # 8221; kommer att ha tillgång.

Elbiltillverkarens snabbladdningsnätverk med över 25 000 kompressorer globalt har gett det en konkurrensfördel. Beroende på var du bor är dessa laddstationer antingen extremt trånga eller allmänt tillgängliga, med många öppna platser. Så även om det kommer att orsaka överbelastning i vissa regioner när du försöker ladda din Tesla Model S Plaid, kommer det att vara till hjälp för den övergripande EV-marknaden på andra områden.

Det & # 8217; Det är värt att notera att Teslas överladdningsstationer i Nordamerika har en proprietär kontakt som är utformad för att vara tunn och fungerar för låg och högeffektiv laddning. Musk hävdar att företaget skapade sin egen kontakt eftersom det inte fanns någon standard då. Som ett resultat är vi inte säkra på om Tesla kommer att anta CCS Combo 1-kontakter på Superchargers eller göra något annat framåt.

Hur som helst är det goda nyheter för det bredare EV-segmentet, eftersom det ger ägarna fler sätt att debitera på vägresor och under daglig körning.

via InsideEVs