Delhi HC søker svar fra Centre on anfordring mot nye IT-regler

0
69

I begjæringen heter det at de nye IT-reglene i seg selv ikke definerer hvordan de sosiale medieformidlerne frivillig vil iverksette tiltak mot en klage uten å kikke inn i alle samtaler over plattformen.

Delhi High Court torsdag søkte senterets svar på et anke som utfordret de nye IT-reglene for angivelig å ha ignorert de grunnleggende rettighetene til ytringsfrihet og privatliv for brukere av sosiale medier, som WhatsApp, Instagram og Twitter.

En benk av justismesterjustis DN Patel og justisier Jyoti Singh sendte en melding til senteret om advokat Uday Bedis påstand om at de nye IT-reglene er grunnlovsstridig og antitetisk mot de grunnleggende prinsippene for demokrati.

Senteret har gitt tid til å inngi sin mottest, og oppførte retten bønnen for videre behandling 13. september.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Bedi har i sin begjæring hevdet at mellommennene til sosiale medier ikke kan gis myndighet til å avgjøre, på grunnlag av en klage eller på annen måte, hvilken informasjon som kan fjernes.

I andragendet heter det at de nye informasjonsteknologireglene definerer ikke hvordan mellommennene på sosiale medier frivillig vil iverksette tiltak mot en klage uten å kikke inn i alle samtaler over SMI-plattformen, og at det ikke er mulig å spore den første opphavsmannen til en melding uten å dekryptere all privat informasjon som lagres, publiseres, vert eller overføres via plattformen.

Samtidig som de gir overmakter i henhold til foreldrelovgivningen, IT-loven, for frivillig å fjerne tilgang til informasjon som ikke er i samsvar med regel 3 (1) (b), har de innklagede reglene tillatt sosiale medier-plattformer å plassere brukerne under konstant overvåking er et grovt brudd på retten til personvern, heter det i begjæringen.

Reglene foreskriver også at selv om personen ikke er under noen etterforskning for brudd på reglene, må mellommannen beholde sine data uten noen begrunnelse, noe som er et grovt brudd på brukerens rett til privatliv, fortsetter begjæringen sa.

Understreker at det ikke er fastsatt noen ankeprosedyre i henhold til reglene mot avgjørelsen fra en klageadministrator og/eller Chief Compliance Officer, Bedi, i sitt anbringende, har lagt til at det er lagt store beføyelser til å begrense ytringsfriheten til innbyggerne av privatpersoner, noe som er sjokkerende uforholdsmessig og fullstendig uberettiget.

Det er heller ikke noe mandat om at forfatteren av den påståtte kritikkverdige informasjonen må høres før han avgjør en klage mot ham/henne, heter det.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.