Android Auto vs. CarPlay: Hvordan er de forskjellige og hvilke er bedre?

0
67

Når du neste gang kjøper en ny bil eller et infotainmentsystem for en ny bil, kan det hende du må velge mellom Apples CarPlay eller Android’s Android Auto. Hvilken du kan bruke, avhenger selvfølgelig av om du har en iPhone eller en Android-telefon.

Siden mange infotainment-systemer i bilen nå støtter begge deler, kan ditt neste telefonkjøp bli påvirket av fordeler og ulemper hvert merke av bilprogramvare tilbyr. La oss se på hvordan Android Auto og CarPlay er forskjellige, og hvordan hvert alternativ sammenlignes med det andre.

Innholdsfortegnelse

:

Vi har brukt begge systemene i tre måneder nå, og på den tiden har Android Auto som kjører på en Samsung S21 Ultra vært en konstant kilde til frustrasjon. Det er helt uakseptabelt for programvaren å krasje og koble fra mens du navigerer eller hører på musikk. Til tross for betydelig feilsøking er vi fortsatt ikke sikre på hvorfor Android Auto bare krasjer tilfeldig.

CarPlay har derimot ikke sviktet oss en gang i løpet av denne tiden. Konseptuelt er det fornuftig siden Apples programvare er skrevet og testet spesielt for et lite sett med håndsett de helt opprettet internt. Vi anser infotainment-systemet i bilen som oppdragskritisk, og ustabiliteten til Android Auto på et vanlig flaggskipstelefon må løses. Kjørelengden din kan imidlertid variere etter merke og modell på Android-telefonen.

Brukergrensesnitt: CarPlay vinner

følger samme design

iOS og ender opp med det bedre for det. Det er mer intuitivt, mer attraktivt og hyggeligere å bruke. Android Auto er perfekt funksjonell, men den har ikke samme poleringsnivå. CarPlay støtter også mer tilpasning av utseendet, hvorav de fleste kan endres fra infotainment-skjermen selv.

Stemmeassistent: Android Auto vinner

Siri var banebrytende da den ble lansert med iPhone 4S og er fortsatt en solid stemmeassistent. I skrivende stund har Google Assistant imidlertid en klar ytelse og teknologisk fordel.

Bare et lite antall meldingsapper fungerer med CarPlay, og dette tallet har krympet takket være Telegram-slipp CarPlay-støtte. I skrivende stund ser det ut til at WhatsApp er den eneste meldingsappen som tilbyr CarPlay-støtte.

Musikk og podcaster: Det er uavgjort!

Enten du bruker Apple Music, YouTube Musikk, eller andre store apper fra tredjeparts streaming av musikk, vil du ha det bra.

Som vanlig, hvis du vil bruke talekommandoer til å kontrollere musikkavspilling, fungerer de respektive interne appene best. I testene våre fungerte imidlertid stemmekommandoer bra for Spotify med begge infotainment-programvarene.

Ringe og motta samtaler: It's a Draw!

Selv om dette er en av de viktigste funksjonene for Android Auto og CarPlay, er det ikke så mye å si. Bruk av stemmeassistenten til å ringe eller motta anrop i begge tilfeller fungerte bra. Å ringe, ringe samtalen og tilkoblingsytelsen var egentlig den samme. & Nbsp;

Nedgradering: Android Auto vinner

I en ideell verden vil både bilen din og CarPlay eller Android Auto alltid spille pent sammen. Imidlertid tenk deg en situasjon der du bare oppdaterer telefonprogramvaren for å finne ut at det nå er problemer med å koble til programvaren i bilen din.

Du forventer at bilprodusenter fortsetter å gi ut programvareoppdateringer for å holde ting i orden fra deres side, men det er ingen garanti. Så den eneste løsningen du vil ha i den situasjonen, er å rulle versjonen av CarPlay eller Android Auto tilbake til den siste fungerende versjonen.

Dette er en betydelig forskjell mellom de to løsningene. Du kan ikke nedgradere CarPlay-versjonen din uten å rulle tilbake til en tidligere versjon av iOS, da den ikke offisielt støttes. Det er fordi CarPlay er innebygd i iOS, mens Android Auto bare er en app som alle andre. Android Auto-brukere kan laste en eldre APK-fil på siden fra et nettsted som APK Mirror.

Hvilken er bedre?

Selv om en av disse løsningene sannsynligvis vil være bedre generelt til enhver tid, både Apple og Google jobber kontinuerlig med å få opp konkurrentene sine. De konkurrerer om å lokke brukerne til å kjøpe sine respektive smarttelefoner. & Nbsp;

Vi tror imidlertid ingen av løsningene er en god nok grunn i seg selv til å endre hvilken type telefon du bruker med mindre du er uheldig nok å sitte på med en upålitelig modell av en Android-telefon. Som sådan er vår anbefaling å kjøpe telefonen du ønsker og leve med infotainment-løsningen som er innebygd i den. Du gir ikke mye opp uansett.