Android Auto vs CarPlay: Hur är de olika och vilka är bättre?

0
66

När du nästa gång köper en ny bil eller ett nytt infotainmentsystem för bil kan du behöva välja mellan Apples CarPlay eller Android Android Auto. Naturligtvis, vilken du kan använda beror på om du har en iPhone eller en Android-telefon.

Eftersom många infotainmentsystem i bilen nu stöder båda kan ditt nästa telefonköp påverkas av fördelarna och nackdelarna som varje märke av bilprogramvara erbjuder. Låt oss titta på hur Android Auto och CarPlay är olika och hur varje alternativ jämförs med det andra.

Innehållsförteckning

Stabilitet

Vi har använt båda systemen i tre månader nu, och på den tiden har Android Auto som körs på en Samsung S21 Ultra varit en konstant källa till frustration. Det är helt oacceptabelt att programvaran kraschar och kopplas bort medan du navigerar eller lyssnar på musik. Trots betydande felsökning är vi fortfarande inte säkra på varför Android Auto bara slumpmässigt kraschar.

CarPlay har å andra sidan inte svikit oss en gång under denna tid. Konceptuellt är det vettigt eftersom Apples programvara är skriven och testad speciellt för en liten uppsättning telefoner som de helt skapade internt. Vi betraktar infotainmentsystemet i bilen som uppdragskritiskt, och instabiliteten hos Android Auto på ett flaggskeppstelefon måste hanteras. Din körsträcka kan dock variera beroende på Android-telefonens märke och modell.

Användargränssnitt: CarPlay vinner

följer samma design

Carp iOS och hamnar desto bättre för det. Det är mer intuitivt, mer attraktivt och trevligare att använda. Android Auto är helt funktionell, men den har inte samma poleringsnivå. CarPlay stöder också mer anpassning av dess utseende, varav de flesta kan ändras från infotainment-skärmen själv.

Röstassistent: Android Auto vinner

Siri var banbrytande när den lanserades med iPhone 4S och förblir en solid röstassistent. Men i skrivande stund har Google Assistant en tydlig prestanda och teknisk fördel.

Endast ett litet antal meddelandeprogram fungerar med CarPlay, och det antalet har krympt tack vare Careglay-stöd från Telegram. I skrivande stund verkar det som om WhatsApp är den enda meddelandeprogrammet som erbjuder CarPlay-stöd.

Musik och podcasts: Det är en dragning!

Oavsett om du använder Apple Music, YouTube Musik, eller några större appar från tredje part för streaming av musik, kommer du att vara okej.

Du kan förvänta dig att biltillverkare fortsätter att släppa programuppdateringar för att saker ska fungera korrekt från deras sida, men det finns ingen garanti. Så den enda lösningen du skulle ha i den situationen är att rulla din version av CarPlay eller Android Auto tillbaka till den senaste fungerande versionen.

Detta är en signifikant skillnad mellan de två lösningarna. Du kan inte nedgradera din CarPlay-version utan att rulla tillbaka till en tidigare version av iOS eftersom den inte stöds officiellt. Det beror på att CarPlay är inbyggt i iOS, medan Android Auto bara är en app som alla andra. Android Auto-användare kan ladda ner en äldre APK-fil från en webbplats som APK Mirror.

Vilken är bättre?

Även om en av dessa lösningar sannolikt kommer att bli bättre överlag vid en viss tidpunkt, både Apple och Google arbetar ständigt med att samla sina konkurrenter. De tävlar om att locka användare att köpa sina respektive smartphones. & Nbsp;

Vi tror dock inte att någon av lösningarna är tillräckligt bra för sig att ändra vilken typ av telefon du använder om du inte har turen att sadlas med en opålitlig modell av en Android-telefon. Som sådan är vår rekommendation att köpa den telefon du vill ha och leva med infotainment-lösningen som är inbyggd i den. Du ger inte mycket åt båda hållen.