Hur man tittar på Twitch på Roku

0
62

En Roku Stick är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att strömma innehåll till din TV, men det är inte det enklaste verktyget att titta på Twitch med. Medan Roku en gång hade en officiell Twitch-kanal har det inte längre, och den inofficiella kanalen har också tagits bort.

Om du vill titta på Twitch på Roku måste du använda inofficiella metoder. Vi har testat flera av dessa för att hitta de alternativ som fungerar bäst. Tänk dock på att tills en officiell kanal släpps igen för Roku, kan det finnas många fel. & Nbsp;

Innehållsförteckning

Den nuvarande bästa metoden för ett Twitch-alternativ på enheten är via den inofficiella Twoku-appen. Det är fortfarande i alfa, så det finns många funktioner som saknas. Du kan till exempel inte delta i chatten (eller ens se den för den delen.) Sökfunktionen är också begränsad.

Förhoppningen är att när Twoku utvecklas blir fler funktioner tillgängliga . Så här ställer du in Twoku på din Roku-enhet.

 1. Gå till https://my.roku.com/account/add.
 2. Skriv twoku i sökfältet och markera kryssrutan för captcha och klicka sedan på Lägg till kanal.

> Välj Okej i varningen som visas. & Nbsp;

 1. Välj Ja, lägg till kanal i nästa popup.

När du är klar med det här steget kan du hitta Twoku i din kanaluppställning. Välj den för att starta Twitch. Du kommer att kunna se aktuella strömmar, söka efter specifika kanaler eller kategorier och mer. Du kan också logga in på ditt eget Twitch-konto. & Nbsp;

 1. Navigera till Logga in på din Roku-enhet.
 2. Gå till two-web.herokuapp.com på din mobilenhet eller dator.
  <> kod du ser på skärmen. & nbsp;
 1. Läs behörigheterna som Twoku kräver och välj Auktorisera längst ner på skärmen. & nbsp;
 1. Svep nedåt från övre högra hörnet på skärmen för att öppna kommandocentret.
 1. Tryck på Skärmspegling och tryck sedan på din Roku-enhet.

<> start = ” > Om detta är första gången du använder Airplay eller skärmspegling på din Roku kommer du att bli ombedd att ange en fyrsiffrig kod. Den här koden visas på din TV-skärm. & Nbsp;

Det här alternativet visar chatten på din telefon och låter dig prata med andra tittare medan du lämnar själva strömmen på din TV-skärm. Du kan också navigera bort till andra kanaler via din mobilapp. Det kommer att vara en paus, men den nya kanalen visas automatiskt på din TV och lämnar chatten på din telefon.

Hur man tittar på Twitch på Roku via en webbläsare

Med Roku kan du ställa in och använda webbläsare genom flera olika alternativ. Ett av de enklaste sätten är att spegla skärmen från en bärbar dator (eller casta från en Windows 10-dator via en app som Miracast.)

Detta är en bättre lösning för användare som inte har Twitch-appen på sin mobila enhet (eller som bara inte gillar mobilappen för Twitch, eftersom den lämnar mycket att önska jämfört med skrivbordsversionen.)

 1. Välj Command Center-ikonen på din Mac skrivbord i det övre högra hörnet av skärmen.
 2. Välj Skärmspegling .
 3. Välj din Roku-enhet från listan över enheter som visas.
< img src = "/wp-content/uploads/9f727c819b6a7f4d0286349a42034bb6.png" />

Oavsett vad som finns på din Mac-skärm visas på din TV. Om det är första gången du ansluter din Mac till din Roku kommer du att uppmanas att ange en kod. När du har gjort det kan du öppna Twitch i din webbläsare och ha full tillgång till alla tjänster utan behov av en mellanliggande applikation. & Nbsp;

Hur man tittar på Roku på Twitch Through Airplay

< p> En möjlig metod för att titta på Twitch på Roku är via Airplay. Det liknar skärmspeglingsprocessen; i själva verket fungerar det på i princip samma grundprinciper. Men om du inte vill spegla skärmen kan du aktivera Airplay lika enkelt.

 1. Öppna Twitch-appen och välj den kanal du vill titta på.
 2. Svep ner från det övre högra hörnet på skärmen för att öppna kommandocentret. & Nbsp;
 3. Tryck på Airplay-knappen i det övre högra hörnet av mediekontrollerna. & Nbsp;
 4. Tryck på din Roku från listan över kompatibla enheter. & Nbsp;
< img src = "/wp-content/uploads/d907af6bd38f610dd9f1a703ed0dc175.jpg" />

Innehållet visas på din TV medan chatten i sig förblir på din telefon. Att byta till en annan ström kommer att orsaka en kort paus i displayen, men kommer också att visa innehållet på skärmen och lämna chatten på din telefon.

Även om den enklaste lösningen skulle vara för Roku att återställa officiella Twitch-appen, det verkar inte finnas mycket hopp om att det ska ske snart. Troligtvis beror det på Amazons ägande av Twitch, liksom deras ägande av en konkurrerande strömmande enhet i Fire TV. & Nbsp;

Tills det händer är dessa metoder dock några av de bästa sätten att titta på Twitch på din Roku-enhet. & nbsp;