Garmin Forerunner 745 kontra Venu 2: Vilken ska du köpa?

0
59
Cameron Summerson

< p> När jag granskade Garmin Venu 2 tidigare i år frågade flera personer om Forerunner 745 i jämförelse. De två är lika i funktioner och tillräckligt nära i pris (Venu är $ 399; Forerunner är $ 499), men de är definitivt för helt olika människor. Så vem är var och en för? Låt oss ta en närmare titt.

Jag kallade ursprungligen Venu 2 & # 8220; fitnessklockan för alla, & # 8221; och jag tror fortfarande att det är korrekt. Alla menar naturligtvis allmännen & # 8212; folket som vill ha en snygg klocka som också kan göra några smarta saker. De som letar efter mer än en Apple Watch för fitness men är inte redo att helt nörda om sina prestationer. Det är Venu-publiken.

Forerunner 745 (och Forerunner-serien i stort sett egentligen) är dit du går därifrån. När du kommer till en punkt där du vill ta ditt konditionsspel till nästa nivå, lägga till fler sporter eller verkligen gräva i mätvärdena. Det är inte så vackert, så smart eller som modern känsla, men det är klockan som kan hjälpa dig att gräva djupt, slå dina mål och bli mer av den idrottare du vill vara.

Låt oss gräva in.

Innehållsförteckning

  • Vilka är likheterna?
  • Venu 2 är det logiska första steget
  • Forerunner 745 är för idrottare som är redo för nästa nivå
  • Slutsats: Valet är ganska enkelt

< h3> Vad är likheterna?

Om du tittar på listan över saker som varje klocka kan göra kommer du att se ett slående antal identiska alternativ. Kärnan är dessa båda fitness-första klockor, där din prestation är allt och smarta funktioner kommer på andra plats. Om du bara letar efter en smartwatch är ingen av dessa bäst.

Cameron Summerson

De kan båda spåra dagliga mätvärden, som hjärtfrekvens, pulsox, steg, hydrering, kalorier och sömn. De har båda Garmins avancerade Firstbeat-sömnspårning för en detaljerad titt på hur du sover och hur du kan förbättra dig. De är båda vattentåliga och har Garmin Pay. De kan båda lagra musik för uppspelning utan din telefon (500 låtar för Forerunner, 650 låtar för Venu 2).

Om du vill spåra körningar, promenader, simningar, vandringar, cykelaktiviteter och mer , de kan båda göra det med den inbyggda GPS. Detaljnivån och sensorerna som stöds kommer att variera mellan klockorna, men vi kommer att prata mer om det nedan.

Så, från en luftvy är det mycket överlappning mellan detta par . Men som vanligtvis är djävulen i detaljerna.

Venu 2 är det logiska första steget

Om du vill ta ett steg bort från den typiska smartwatchen och in i något mer fitnessfokuserat, är Venu 2 där det är. Så om du till exempel har använt en Apple Watch i ett par år och tycker att dess fitnessfunktioner saknas (de är väldigt enkla), är Venu 2 ett utmärkt alternativ & # 8212; kom ihåg att du kommer att förlora ett gäng av de “smarta” & # 8221; funktioner, som direkt tillgång till Siri. Detta är en smartklocka endast i den enklaste definitionen av ordet. Det primära fokus och funktion här är kondition.

Garmin

Och för det kommer det att springa cirklar runt någon Apple Watch (eller annan smartwatch eller grundläggande fitnessspårare). Venu 2 kan spåra nästan alla träningspass du vill ha, inklusive löpning (inomhus, utomhus och löpband), vandring, klättring, bouldering, skidåkning, snowboard, rodd, cykling, simning i poolen och mer.

Nu kommer du att notera några detaljer här. För att börja kan det inte spåra, öh, banlöpning som i, på ett verkligt spår, som hanteras annorlunda än andra typer av körningar .. Eller öppna simningar. Det stöder inte heller avancerade sensorer som cykelmätare, verktyg för löpdynamik och liknande. Det har dock stöd för saker som externa pulsmätare och hastighets-/kadenssensorer. Som jag sa är det ett steg upp från de flesta andra smartklockor eller fitnessspårare, men det är inte det hela steget in i en & # 8220; fitnessklocka. & # 8221; Babysteg, alla.

Medan Forerunner 745 kan vara mer kraftfull när det gäller fitnessspårning (som vi kommer att gå in på nedan) kommer Venu 2 definitivt att ha mer överklagande om du letar efter en mer estetiskt tilltalande och modern känsla klocka.

Till att börja med har Venu 2 en pekskärm, så det kommer att kännas väldigt naturligt för alla som kommer från en annan smartklocka. För att lägga till det är det en OLED-skärm, så det är helt underbart. Djärva, vackra färger intill sidan av djupa svarta gör denna klockas ansikte till en absolut glädje att titta på.

Naturligtvis kan denna typ av skärm också vara svårare att titta på under de ljusaste ljusförhållandena, vilket gör det svårt att se utomhus i solen. Däremot använder Forerunner 745 en transflekterande skärm, vilket innebär att färgerna tvättas ut och är tråkiga, men den fungerar exceptionellt bra utanför & # 8212; även utan bakgrundsbelysningen på.

Garmin

Medan jag med lätthet kan säga är Forerunner 745 för “seriösa idrottare”, & # 8221; det finns saker du får med Venu 2 som du inte hittar på någon Forerunner. Till att börja med finns det en hel serie animerade träningspass på Venu 2, som är bra för användare som vill lägga till mer styrketräning i träningen men inte är säker på var de ska börja. Dessa är förutom de cardio-träningspass som nämnts ovan.

Utöver det, och en av de funktioner som jag tycker är mest intressanta på Venu 2 är att du kan spåra golfaktiviteter här. Forerunner 745 erbjuder inte stöd för golf, vilket kan vara en nyckelaktivitet för många användare.

För smarta och anslutna funktioner är Venu 2 också trevligare. Anmälningssystemet är renare och i allmänhet bara bättre att interagera med tack vare pekskärmen. Så mycket som jag gillar knappar på min träningsutrustning (pekskärmar är snygga med handskar och/eller svett), pekskärmar är överlägsna för alla smarta funktioner.

Garmin Venu 2

En kraftfull fitnessklocka med en underbar OLED-skärm och utmärkt batteritid.

& nbsp; & nbsp; Handla nu & nbsp; & nbsp;

399,99 $

Forerunner 745 är för idrottare som är redo för nästa nivå

Jag hatar verkligen termen & # 8220; seriös idrottsman, & # 8221; eftersom det gör nedlägg på det hårda arbetet som läggs ner av alla som tränar. Så utanför porten vill jag göra det klart: Oavsett din form, storlek eller kondition, om du tränar är du en idrottsman. Och om du tar det på allvar är du en seriös idrottsman.

Ack, det är svårt att göra det klart med några få ord hur Forerunner 745 är annorlunda. Det är för metriska nördar. Datainsamlarna. De bland er som vill veta vad din split är på din tredje resa upp den lokala klättringen. De cyklister som vill ha kraftdata. Löparna som behöver känna till sin kadens eller steglängd.

Garmin

Låter det som du? Då vill du ha Forerunner 745 över Venu 2. Jag älskade Venu 2 när jag granskade den (och ägde Venu 1 innan det), men båda lämnade mig alltid bristande. Varför? Eftersom jag vill ha mätvärden som de inte kan ge. Det är därför 745 är en fitnessklocka för någon som jag.

Den går inte bara ett steg längre med dess tillbehör och sensorstöd, men den har också avancerade träningsvärden, som återhämtningstid, varningar för varv, stöd för utomhusbana, simning med öppet vatten, ljudmeddelanden, virtuell partner och löpdynamik & # 8230; för att nämna några. Det kan också spåra din träningsstatus, belastning, fokus och effekt, så att du alltid vet om du tränar i rätt zoner.

Men det är inte heller så mycket av en smartwatch, och den ser inte heller ut som vacker. Men det här är saker som sannolikt inte spelar någon roll för dem som den här klockan kommer att tilltala för att det handlar om sportfunktionerna och ingenting annat. Speglade aviseringar, musikkontroll och liknande är alla bonusar. Men hej, åtminstone är de närvarande.

En stor sak att notera om 745 är bristen på en pekskärm. Alla som har använt en modern smartwatch & # 8212; eller i stort sett någon annan smart enhet, för den delen & # 8212; kommer att känna att de bara gick tillbaka i tiden när de spänner 745 på handleden. Skärmen är helt utan beröring, och det är definitivt en acklimatiseringsperiod att använda knappar för att kontrollera din klocka.

Garmin

Naturligtvis är detta av design & # 8212; och en smart på det. Touch-kontroller är bra om du sitter i soffan och behöver svepa genom ett meddelande eller två. Men mitt i en körning eller åktur? Inte så mycket. Och när du slänger fullfingerhandskar i mixen? Inte alls. Touch-målen på smarta klockor måste vara så små; de kan vara svåra att slå vid de bästa tiderna och nästan omöjliga i mitten av en handske som gör fingrarna dubbelt så tjocka. Det här är bara fakta.

Av dessa skäl har jag älskat skärmen utan beröring. Jag sveper aldrig av misstag på skärmen när jag borstar mot något. Det startar inte och gör en massa funky grejer om jag bär min klocka i duschen. Det är lite mer besvärligt men mycket mer avsiktligt. Jag älskar det.

Garmin Forerunner 745

En avancerad fitnessklocka som har mer mått och stöd för kraftfulla sensorer.

& nbsp; & nbsp; Handla nu & nbsp; & nbsp;

499,99 $

Slutsats: Valet är ganska enkel

När allt kommer till kritan, du måste fråga dig själv vilka aktiviteter du vill spåra och till vilken nivå. Till exempel är jag cyklist och båda mina cyklar har effektmätare. Trots att jag alltid rider med en Edge 530-cykeldator vill jag fortfarande att min klocka ska ha kraftmätarstöd. Så för mig vinner Forerunner 745 varje gång.

Men om du letar efter en bra sportklocka som kan spåra nästan vad som helst och inte har något behov av största sensorstöd, då är Venu 2 det bättre valet för 95% av användarna. De senaste 5%, men & # 8212; 745 är för dig.