Förklarat: Vilka länder kan indianerna besöka nu, och vilka är restriktionerna på plats?

0
63

De flesta länder som är öppna för indiska resenärer har gjort det obligatoriskt att genomgå en period av obligatorisk karantän efter att ha kommit in i deras gränser. Karantänperioden varierar för varje land. (Filfoto)

Med Covid-siffrorna faller i många geografiska områden har många länder lindrat begränsningarna och öppnat sina dörrar för resenärer igen. Men när turismen börjar toppa sig och indianerna ser ut att börja med internationella resor finns det en uppsjö av resekanter och begränsningar som måste tas i beaktande, med varje land som har sina egna uppsättningar regler.

Det finns många länder som indianer inte kan besöka nu på grund av resebegränsningar och brist på operativa flygtjänster. Många andra har utfärdat sina egna riktlinjer och karantänregler. I många fall görs dock undantag för vissa kategorier av människor som statschefer, tjänstemän och byråkrater på diplomatiska beskickningar, de som har internationella studentvisum och flygningar under Vande Bharat-uppdraget.

Också i Explained | 2 av 3 indianer har Covid-19-antikroppar: ICMR sero-undersökningsresultat förklarade förbud mot internationella kommersiella flygningar till 31. juli. För närvarande tillåts kommersiella flygningar att flyga till och från länder med vilka Indien har bilaterala luftbubbelavtal.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Indien har för närvarande ett bilateralt luftbubbelavtal med 28 länder, som inkluderar Afghanistan, Bahrain, Bangladesh, Bhutan, Kanada, Etiopien, Frankrike, Tyskland, Irak, Japan, Kenya, Kuwait, Maldiverna, Nepal, Nederländerna, Nigeria, Oman, Qatar, Ryssland, Rwanda, Seychellerna, Sri Lanka, Tanzania, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Uzbekistan och USA.

Några av dessa länder förbjöd dock flygresor till och från Indien under den andra vågen av pandemin. Bland dem fanns Australien, Bangladesh, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Indonesien, Iran, Italien, Kuwait, Nya Zeeland, Oman, Saudiarabien, Singapore och Förenade Arabemiraten.

Några av dessa länder tog senare upp reseförbud.

Vilka är de länder som indianerna inte kan resa till just nu?

Med begränsningar för internationella resor mot bakgrund av den kraftiga ökningen i Covid fall på grund av Delta-varianten finns det många länder som indianerna inte får resa till för tillfället.

Förenade Arabemiraten har nyligen förlängt reseförbudet från sydasiatiska länder till den 1 augusti, vilket innebär att människor från Indien, Bangladesh, Pakistan och Sri Lanka inte kan besöka golflandet för tillfället. Lufttrafikföretaget Emirates har förbjudit flyg till den 1 augusti och Etihad Airways har meddelat att det förlänger avbrottet för flyg från Indien och två andra länder till Förenade Arabemiraten till den 31 juli.

Kanada har också förlängt avbrottet för flygningar från Indien till den 21 augusti och sade att det kommer att öppnas för människor från alla länder som helt vaccinerats med erkända jabs från och med den 7 september.

Indien har placerats på den “röda listan” av länder vars invånare är förbjudna att komma in i Storbritannien just nu. Inga nya visum utfärdas till indianer för att resa till Storbritannien. Även de som har långvariga visum kan inte åka till Storbritannien direkt från Indien och måste resa till ett av de länder som finns i den ”gröna listan” och tillbringa minst tio dagar där innan de reser till Storbritannien.

< p>Dessutom kan ingen som har varit i Indien i 14 dagar före resan åka till USA nu. Det finns dock undantag för amerikanska medborgare, studenter och de som kan bli godkända under kategorin National Interest Exception från USA: s konsulat.

Bland de andra länder som indianer inte kan resa till nu på grund av begränsningarna i plats är Iran, Kuwait, Indonesien, Israel, Hong Kong, Singapore, Australien, Nya Zeeland, Bahrain, Bangladesh, Italien, Oman och Djibouti.

Coronavirus förklarade

Klicka här för mer

Vilka länder kräver inte att indianerna genomgår karantän vid ankomsten?

De flesta länder som är öppna för indiska resenärer har gjort det obligatoriskt att genomgå en period med obligatorisk karantän efter att ha kommit in i deras gränser. Karantänperioden varierar för varje land.

Länder som inte föreskriver obligatorisk karantän vid ankomsten för indianer inkluderar Kirgizistan, Afghanistan, Armenien, Maldiverna, Egypten, Etiopien, Ghana, Mali, Moçambique, Namibia, Senegal , Sydafrika, Zambia, Albanien, Bosnien och Hercegovina, Ryssland, Island, Costa Rica, Serbien, Equador, Paraguay, Venezuela, Nicaragua, Guatemala, Guyana och Honduras.

Eftersom situationen snabbt utvecklas med tanke på ökningen av Covid-fall på många ställen återigen, uppdateras många av dessa regler kontinuerligt.

Om människor vill besöka något av dessa länder som inte ingår av de länder som Indien har en luftbubbelpakt med, måste de dirigera sina resor genom länder som Indien nu har operativa flygtjänster med.

De flesta av dessa länder, som inte föreskriver karantän vid ankomst, kräver att resenärer ska ha en negativ RT-PCR-rapport med testet tagit högst 72 timmar före avgång. Dessutom kan de vara ytterligare protokoll på plats, som behovet av att testas vid ankomst till vissa länder. De som testar positivt kommer att placeras i karantän.

Indier som är helt vaccinerade med Covishield får också besöka 16 europeiska länder nu som en del av EU: s “green pass” -program.

Också i Förklarat | Över 1 miljon barn förlorade en förälder till Covid, inklusive 1,1 lakh i Indien

Vilka europeiska länder tillåter indianer att besöka som en del av EU: s & # 8216; gröna pass & # 8217; schema?

Efter att det inledande tumultet över Covishield utelämnats från listan över vacciner som godkänts av Europeiska läkemedelsmyndigheten, accepteras nu det jab som tillverkas av Serum Institute of India av 16 europeiska länder som en del av “green pass” -schemat.

Dessa 16 länder är Frankrike, Österrike, Belgien, Bulgarien, Finland, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Lettland, Nederländerna, Slovenien, Spanien , Sverige och Schweiz.

Systemet med “grönt pass” är EU: s digitala Covid-certifikatprogram som har skapats för att återställa allmänhetens resefrihet och avlägsna de hinder vid inresa som placeras på grund av pandemin.

Certifikatet är ett digitalt bevis på att en person antingen har vaccinerats mot Covid-19, eller fått ett negativt testresultat eller återhämtat sig från virusinfektionen. Dokumentet gäller i alla EU-länder. Systemet för “grönt pass” har utformats för att göra upplevelsen av resor problemfri för människor genom att undanröja restriktioner, men det är inte absolut obligatoriskt.

Även om de som bär det “gröna passet” inte har för att genomgå karantän i allmänhet kan det finnas undantag och varje land kan komma med regler och reserestriktioner efter eget val. Dessutom kan resenärer behöva producera en negativ RT-PCR-rapport med testet utfört inom 72 timmar innan de går ombord och måste genomgå ett obligatoriskt Covid-test vid ankomsten.

De som inte har certifikatet kan fortfarande resa men kommer att omfattas av vanliga begränsningar och karantänregler som gäller i varje land.

📣 GÅ MED NU 📣: Express Explained Telegram Channel

Vilken är de andra länder som tillåter indiska resenärer men föreskriver karantänåtgärder?

Bland de länder som nu tillåter indianer att besöka men som har begränsningar inklusive obligatorisk karantän vid ankomsten är Montenegro, Bahrain, Qatar, Rwanda, Barbados, Bermuda, Mexiko, Turkiet och Panama.

Perioden för obligatorisk karantän varierar från land till land. Dessutom kräver många av dessa länder en negativ RT-PCR-rapport med testet genomfört inom 72 timmar före ombordstigning och ett obligatoriskt Covid-test vid ankomsten.

📣 The Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste förklarade nyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd