De serverer også: Tastemaster til Indias eliteutøvere på NIS har platen full

0
65

Abhishek Chourasia (C), kjøkkensjef i NIS Patiala, med kulepotter Tajinderpal Singh Toor (R) og spydkasteren Rajender Singh.

Tokyo-bundet kvartmiljer Alex Anthony vil ha kyllingssausen tykk og tørr. Men samtidig maser han om at retten er krydret og fet. Det kan ikke være begge deler. Abhishek Chourasia, kjøkkensjef ved National Institute of Sports, Patiala, må tålmodig forklare atleten at “løk ikke kan stekes uten olje.” Likevel skyter Anthony tilbake og sier at de serverer “fauji-mat”. Mat til soldatene, blid og fet.

Abhisheks ører er vant til klager, som han sier for det meste er i god humor, tilbakemeldinger og forslag. Han visste dette i det øyeblikket han ble betrodd å lede en gruppe på 42 kokker for å mate de 350 ulike idrettsutøvere fra hele landet som leiret til NIS. “Den administrerende direktøren hadde bare en kort beskrivelse for meg:” forbedre kvaliteten på maten. “”

Men 29-årskokken, som hadde en periode på Hyatt, visste at det var lettere sagt enn gjort. “Løperne vil ikke ha krydder i det hele tatt. Boxerne og vektløfterne vil ha en ekstra dose ghee eller smør til måltidene … ”rasler Abhishek ut.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Listen går lenger. En gruppe eliteløpere liker måltidene sine blide og oljefrie, en asiatisk rekordinnehaver foretrekker en tung dose ghee i parathene sine, mens en tenåringsløfter ikke kan klare seg uten den vanlige dosen svinekjøtt i Mizo-stil. Noen er kaloribevisste; noen andre prioriterer smak; noen vil eksperimentere, andre vil ha hjemmelignende mat. Dermed er listen over krav, dag-til-dag og måltid til måltid, uttømmende på NIS-kjøkkenet. “Vi prøver å lytte til alle våre idrettsutøvere og gjøre endringer hvor vi kan,” sier han.

Krevende som oppgaven er, går han i stor grad for å holde utøverne fornøyde. Stjerneløper Hima Das føler ofte hjemlengsel, så Abhishek og teamet hans bestemte seg for å unne henne mat i assamesisk stil. “Jeg hadde en kokk fra Bengal som var kjent med assamesisk matlaging. Så vi satt sammen og utarbeidet et måltidsdiagram for Hima, ”forklarer Abhishek.

Noen ganger gir utøverne selv oppskriften.

Som Mizoram-vektløfter Jeremy Lalrinnunga, som vil at svinekjøttet skal tilberedes slik det blir gjort hjemme. “Han kommer med et notatblokk med oppskriften skrevet. Han blir der under hele tilberedningsprosessen og veileder kokken vår, sier han.

Svinekjøtt er imidlertid utenfor menyen på grunn av den lave etterspørselen blant idrettsutøvere. Det er også visse varianter av fisk, som laks, som Jeremys venn Achinta Seuli liker. «Det er så dyrt at det ikke kan serveres for hele leiren. Bare en filet koster hvor som helst mellom Rs 1200 og 1500. Han får de importerte filetene til kjøkkenet vårt, og vi forbereder det for ham slik han liker det, sier Abhishek.

Kjøtt er dominerende på menyen, i gjennomsnitt blir 50 kg tilberedt hver dag.

Noen går bort hvis deres smak ikke blir tatt vare på, men han innrømmer at det ikke alltid er mulig å glede alle.

Ingen oppstyr.

Det er de som ikke maser for mye om det som serveres også. “Neeraj (Chopra) liker alt vi serverer. Ikke en gang har han klaget. Han er glad så lenge du tilfører litt krydder i den kokte kyllingen hans. Tajinder Toor er en mild gigant, og alle våre ansatte elsker ham. Han elsker sine pakoras og kheer mens Amoj Jacob takker oss etter hvert måltid, sier Abhishek.

Siden Abhisheks ankomst har kjøkkenet lagt ned ekstra innsats for å introdusere flere sørindiske retter. “Du vil få varme doser, uttapams, idlis, avhengig av ukedagen. I motsetning til tidligere har vi nå sørindisk mat til hvert måltid, sier han.

Den har hopperen Sreeshankar Murali, fra Palakkad, fornøyd: “Vi liker maten her. Det er rikelig med sør-indiske retter her. ” Ord som disse ville langt med å holde Abhishek og Co. lykkelige og smaksløkene til utøverne mettet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste nyheter fra OL, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd