Alternativ bedömningspolicy kan inte tillämpas på privata kandidater: CBSE

0
60

22 000 studenter över hela landet har registrerat sig privat hos CBSE. (Arkiv)

CBSE: s alternativa bedömningspolicy för klass XII kan inte tillämpas på privata kandidater, varför tentor måste hållas för dem, sade CBSE genom ett uttalande på onsdagen.

Indian Express hade rapporterat att CBSE: s beslut att hålla tentor för privata kandidater – medan tentor har avbrutits för vanliga studenter – har irriterat många av dessa kandidater. En protest planeras utanför CBSEs huvudkontor i huvudstaden torsdag.

Privata studenter är de som brukade vara vanliga CBSE-studenter och som misslyckats med sina första eller andra försök och antingen upprepar tentorna eller vill förbättra sina prestationer. Patrachar-studenter måste också delta i tentorna. I år är det cirka 22 000 privata studenter som är registrerade vid CBSE och många har krävt att de ska utvärderas med hjälp av alternativa kriterier, vilket är fallet med vanliga studenter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På onsdag uppgav CBSE att detta inte är en möjlighet, eftersom varken styrelsen eller skolorna har nödvändiga prestandaposter för dessa elever.

”När det gäller vanliga studenter har skolor genomfört ett enhetstest, halvtidsundersökning och pre-board-undersökning och därmed funnits dessa studerandes resultat. Men när det gäller privata kandidater finns inga register baserade på vilka deras bedömning skulle kunna göras utan examinering som gjorts för vanliga studenter, och därmed kan tabellpolicyn inte genomföras, “säger uttalandet från Controller of Examinations Sanyam Bharadwaj. Tentorna för dessa studenter hålls mellan 16 augusti och 15 september.

”Resultatet kommer också att deklareras inom minsta möjliga tid för att undvika svårigheter för dem vid antagning till högre utbildning. Anmälan i detta avseende kommer snart att utfärdas, säger uttalandet och tillägger, “UGC och CBSE undersöker alla studerandes intresse och UGC kommer att synkronisera antagningsplanen baserat på resultatet av dessa studenter som det gjordes av UGC 2020, ”stod det.

Studenter har också citerat Covid-pandemin och hälsoproblemen bland skälen till att inte hålla examen.

📣 The Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd