Wat is er nieuw in Chrome 92, nu beschikbaar

0
35

Google Chrome-releases vinden nu elke vier weken plaats, wat geweldig is om nieuwe functies, maar het betekent dat elke versie lichter is op die nieuwe functies. Chrome 92, voor het eerst beschikbaar gemaakt op 20 juli 2021, bevat een aantal interessante vlaggen en updates voor web-apps.

Controleer websiterechten

Websites kunnen net als mobiele apps machtigingen vereisen, maar er is geen handige manier om bij te houden aan welke sites u machtigingen hebt verleend. Chrome 92 voor Android voegt de mogelijkheid toe om machtigingen te zien in het paneel met veiligheidscontroles.

Je kunt nu op het slotpictogram in de adresbalk tikken om een ​​paneel te openen met de lijst “machtigingen.” Wanneer u dit item selecteert, kunt u zien welke machtigingen zijn verleend en u kunt ze afzonderlijk uitschakelen of ze allemaal opnieuw instellen.

Nieuwe Chrome-actie voor veiligheidscontroles

Chrome-acties zijn in versie 87 geïntroduceerd als snelle snelkoppelingen vanuit de zoekbalk. Ze kunnen worden gebruikt om dingen te doen als “geschiedenis wissen” en “start de incognitomodus.” Chrome 92 voegt een actie toe voor Veiligheidscontroles.

Het enige wat u hoeft te doen is “veiligheidscontrole” of “veiligheidscontrole uitvoeren” in de adresbalk en je ziet een snelkoppeling om rechtstreeks naar Chrome's Safety Check-tool te springen. De veiligheidscontrole wordt onmiddellijk uitgevoerd, wat u veel tijd bespaart.

Webapps kunnen bestanden verwerken

Google

Het is gebruikelijk om gevraagd te worden welke app je wilt gebruiken om een ​​bestand op je Android-apparaat te openen. Nu ziet u ook web-apps als beschikbare opties. Zodra de ontwikkelaars er ondersteuning voor hebben toegevoegd, kun je bestanden openen met webapps die zijn toegevoegd via Chrome.

Advertentie

Deze verandering begint op Android, maar zal uiteindelijk ook naar Chrome op desktops komen. Dit zal een grote bijdrage leveren om web-apps meer als native apps te laten voelen.

Betere overgangen voor web-apps

Web-apps zetten een nieuwe stap in de richting van native apps met betere overgangen. Ontwikkelaars hebben een nieuwe reeks overgangen om uit te kiezen die wat extra visuele glans aan web-apps zullen toevoegen. Dit maakt het ook eenvoudiger voor ontwikkelaars, omdat ze niet langer hun eigen overgangen hoeven te maken.

Herinneringen: een nieuwe manier om te zien Geschiedenis

Heb je het gevoel dat elk sociaal netwerk &# 8220;Verhalen” nu? Je bent niet de enige, en Chrome doet een beetje mee. De functie heet “Herinneringen,” en het is in wezen een nieuwe manier om uw geschiedenis te doorzoeken.

Op het moment van schrijven is Memories beschikbaar onder een vlag (chrome://flags/#memories) op het bureaublad. Zodra het is ingeschakeld, kun je naar Chrome://memories gaan en zie je een geheel nieuwe gebruikersinterface voor je geschiedenis.

We weten niet precies wat dit is is voor op dit moment. Op dit moment wordt er een andere geschiedenis weergegeven dan op Chrome://history. Hier wordt duidelijk nog aan gewerkt, maar Google lijkt er plannen mee te hebben.

GERELATEERD: Google Chrome-vlaggen inschakelen om bètafuncties te testen

“Follow” Websites zijn breder beschikbaar

De vroege versies van Chrome 92 voor Android heeft een functie toegevoegd met de naam Web Feed. Het lijkt qua concept veel op RSS-feeds, maar is geïntegreerd in de Chrome-browser. Die functie is nu breder beschikbaar en verder uitgewerkt.

In plaats van een RSS-feed te zoeken en deze toe te voegen aan uw RSS-lezer naar keuze, kunt u eenvoudig “Volgen” een website van Chrome, en nieuwe inhoud verschijnt op het “Nieuw tabblad” pagina onder de “Volgende” tab.

GERELATEERD: De RSS-feed van een website volgen in Google Chrome voor Android

Betere bediening voor PiP-videogesprekken

Google

De meeste populaire apps voor videoconferenties hebben webversies die werken in Chrome. Google heeft gewerkt aan het verbeteren van deze ervaring en Chrome 92 voegt een aantal nieuwe bedieningselementen toe voor wanneer je de video uitklapt in een Picture-in-Picture (PiP)-venster.

Het PiP-venster toont nu pictogrammen om te wisselen op je microfoon en webcam, plus, er is een snelkoppeling om het gesprek te beëindigen. Deze wijzigingen worden nog uitgerold in Chrome 92, dus je ziet ze misschien niet meteen.

Wat is er nog meer nieuw?

Chrome 92 is een andere release die licht geeft op gebruikersgerichte veranderingen, maar er gebeurt altijd meer achter de schermen. Je kunt over veel van deze wijzigingen lezen op de ontwikkelaarssite van Google en op het Chromium-blog. We zullen hier een paar wijzigingen uitlichten:

  • App-snelkoppelingen: Chrome voor Android krijgt Instellingen in het app-snelkoppelingen-menu van de launcher.
  • Imperative slotdistributiegedrag: imperative slotting maakt dynamisch slotting-gedrag mogelijk op basis van invoervoorwaarden en typen.
  • CSS-rastereditor: u kunt nu een voorbeeld van CSS bekijken en CSS maken Raster met de nieuwe CSS-rastereditor.
  • V8 JavaScript: Chrome 92 bevat versie 9.2 van de V8 JavaScript-engine.
  • Site-isolatie uitbreiden: Site-isolatie omvat nu een breder scala aan websites en extensies, en alle hiervan wordt geleverd met tweaks die de snelheid van Chrome verbeteren.

Chrome zal de update automatisch op uw apparaat installeren wanneer deze beschikbaar is. Om onmiddellijk te controleren op beschikbare updates en deze te installeren, klikt u op het menupictogram met drie stippen en vervolgens op Help > Over Google Chrome.

GERELATEERD: Google Chrome updaten

LEES VOLGENDE

  • &rsaquo ; Hoe het Google Assistent-veeggebaar op Android uit te schakelen
  • › Kunnen energiebedrijven uw Slimme Thermostaat op afstand aanpassen?
  • › De downloadknop vastzetten op de Microsoft Edge-werkbalk
  • › Wat is een slappe “Huddle” en hoe begin ik er een?
  • › Objecten groeperen en animeren in Microsoft PowerPoint