Vinden som blåser fra Punjab vekker håpet til pilotleiren

0
19

Kongress Rajasthan-ansvarlig Ajay Maken (til høyre) med statlig PCC-sjef Govind Singh Dotasra. Retweets av Maken siden Punjab-endringer ser ut til å ta en sveip på Gehlot. (Ekspressfoto av Rohit Jain Paras)

utnevnelsen av Navjot Singh Sidhu som Punjab Kongresspresident har gitt nytt håp til kongressledere i nabolandet Rajasthan lojal mot tidligere visesjefminister Sachin Pilot.

Tilhengere av Pilot i Rajasthan sier at avgjørelsen som ble tatt i Punjab viser at Kongres overkommando kan handle avgjørende. Sidhu ble utnevnt til PCC-sjef til tross for hard motstand fra Punjabs sjefminister Amarinder Singh.

Pilotfraksjonen har håpet i over et år nå at overkommandoen vil gripe inn for å løse deres klager angående partisaker i tilstand.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Partarbeiderenes selvrespekt skal beskyttes, og de bør få muligheter i politiske avtaler. Avgjørelsen som ble tatt i Punjab (forhøyelse av Sidhu som statspartipresident) viser at overkommandoen er sterk, ”sa Masuda MLA Rakesh Pareek til Indian Express.

Han la til:“ Vi er håpefulle. I Kongressen er det bare overkommandoen som kan ta alle avgjørelsene, og alle må overholde dem. Vi hadde kommunisert alle spørsmålene våre til overkommandoen i fjor. Vi er alle soldater fra Kongresspartiet. Sachin Pilot ji sto med oss ​​vanlige partiarbeidere, tok oss fremover og tok alle samfunn sammen. ”

Pareek var blant de 18 lojalistiske MLAs av Pilot som hadde vært med på ham under den politiske krisen i fjor, og slo leir i Haryana og Delhi, før de reiste tilbake. Mens Pilot ble fratatt stillinger fra både statskongressjef og stedfortreder CM etter opprøret, hadde Pareek blitt fjernet som leder for Kongressen Seva Dal i Rajasthan.

En annen pilotlojalist, Chaksu MLA Ved Prakash Solanki, sa: “Vi har full tro på overkommandoen, og når noen i Kongressen vinner på håndsymbolet, gjenspeiler det bildet av Gandhi-familien. & # 8221;

Det som også har vekket håpet i Pilot-leiren er en retweet av AICCs generalsekretær og Kongressens ansvarlige for Rajasthan Ajay Maken, etter Sidhus avtale. Innlegget han retweette sa at ingen regionale ledere vinner valg i egen styrke, og at de fattige og vanlige folk stemmer i navnet Gandhi-Nehru-familien. Den sa videre at ledere som Amarinder Singh, Gehlot og Sheila Dikshit, etter å ha blitt sjefminister, hadde en tendens til å tro at partiet vant på grunn av dem.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Senere hadde Maken også retweetet et innlegg av Gehlot og sa at han hadde gratulert Sidhu og sa at når overkommandoen når en beslutning, er det kongressens tradisjon å følge den samlet.

Samme som i Punjab, har splittet mellom Pilot og Gehlot spilt i det fri helt siden det siste forsamlingsvalget. Som et resultat forblir utvidelse av kabinettet samt betydelige politiske avtaler ventende. Som en del av løsningen som ble utarbeidet av overkommandoen etter pilotens opprør, skulle hans menn få flere av disse innleggene.

En komité hadde blitt nedsatt av partiledelsen i fjor for å høre klagene Pilot og hans støttespillere reiste, men et år senere har ikke mye blitt hørt om det.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd