Utdannelsesfellesskap for å veilede, være 'støttesystem' for studenter på 50 stammehus, ZP-skoler i Gadchiroli

0
83

Fra over 200 søknader mottatt fra hele landet har distriktsadministrasjonen valgt ut 40 kandidater, som kommer fra ulike institusjoner med forskjellige fagspesialiteter.

GADCHIROLI distriktsadministrasjon har startet en ny ordning for å utsette studenter på 50 stammehus og zilla-menighetsskoler for & # 8220; inspirerende grensesnitt & # 8221; med unge æreslærere fra hele India, som er utnevnt til & # 8220; stipendiater & # 8221 ;.

Kalt & # 8216; Educate Gadchiroli Fellowship & # 8217 ;, ordningen er økonomisk støttet av NITI Aayog. Distriktsadministrasjonen inviterte søknader fra unge nyutdannede og studenter fra fremtredende universiteter og utdanningsinstitusjoner om å bo på skoler i avsidesliggende deler av det Naxal-berørte distriktet i et år. De vil ikke bare undervise forskjellige emner til studenter fra klasse VIII til X, men vil også fungere som & # 8220; støttesystem & # 8221; å & # 8220; forvandle skolene til ekspertisesentre & # 8221 ;.

Fra over 200 søknader mottatt fra hele landet har distriktsadministrasjonen valgt ut 40 kandidater, som kommer fra ulike institusjoner med forskjellige fagspesialiteter. .

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

NITI Aayog har gitt Rs 1 crore for ordningen. Noen er også IIT- og ingeniørutdannede fra fremtredende institusjoner, mens noen har fått utdannelse fra fremtredende universiteter som Delhi University, Banaras Hindu University, Jamia Millia Islamia, Amity, Azim Premji, og er også fra utdanningsinstitusjoner basert i Pune og Mumbai. som andre stater, sammen med private universiteter. De blir værende et år på steder der skolene & # 8212; 38 ashram (bolig) skoler og 12 ZP skoler & # 8212; er lokalisert.

Prosessen med medvalg ble avsluttet for fjorten dager siden, men usikkerhet om gjenåpning av skoler på grunn av Covid-19 har imidlertid holdt tilbake begynnelsen på faktisk undervisning.

& # 8220; De får betalt et honorar på 30 000 Rs per måned, bortsett fra overnatting og reiseutgifter. Mange valgte bort etter intervjuer på grunn av pengene som ble tilbudt. Vi ønsket også at lærde skulle jobbe for studentene og ikke bare lønnen. Dette er et fellesskap, ikke en jobb, & # 8221; sa Gadchiroli-samleren Deepak Singla.

På spørsmål om hvordan ideen ble oppfattet, sa Singla, & # 8220; NITI Aayog søkte ideer for å gjøre noe innovativt. Så vi satte hodet sammen og tenkte på ideen til utdanningskameratene. Ideen ble født ut fra diskusjoner vi hadde om studenter, og om hvorfor de synes det er vanskelig å fjerne SSC- og HSC-eksamen. Studentene klaget over mangel på lærere. Det er vanskelig å få lærere, minst av alle gode lærere, til å undervise på slike avsidesliggende steder. Så vi trodde vi kunne prøve fellesskapsideen. Vi sendte planen til NITI Aayog, som lett godtok den og ga klarsignal. Appeller gikk ut til fremtredende utdanningsinstitusjoner og universiteter som inviterte søknader. & # 8220; Tre paneler ledet av samler, zilla parishad-sjef og prosjektoffiser for Integrated Tribal Development Project ble dannet for å intervjue aspiranter. Panelene inkluderte også eksperter fra universiteter om relevante emner, & # 8221; Sa Singla.

& # 8220; Vi forventer at stipendiater ikke bare underviser i fag, men også opplyser studenter om omverdenen som de ikke vet noe om. De bør inspirere studenter til å utmerke seg i livet. Selv om vi er i stand til å produsere 50 gode elever fra hver av disse skolene, som kan oppnå kvalitet, vil ordningen nå målet, & # 8221; Singla la til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.