Punjabs tredje seroundersøkelse denne måneden for å fokusere på barn i alderen 6-17 år

0
16

CM beordret i mellomtiden etablering av en pediatrisk enhet i hvert distrikt og ett senter for ekspertise innen pediatri for staten. (Filfoto)

Punjab-regjeringen vil lansere denne måneden en seroundersøkelse spesielt fokusert på barn i alderen 6 til 17 år, foran en mulig tredje Covid-bølge, sa sjefminister Amarimder Singh tirsdag.

Det vil være Punjabs tredje sentinelovervåkingsundersøkelse og den eneste i landet så langt som vurderer utbredelsen av infeksjonen blant barn. Sero-undersøkelser eller seroprevalensstudier er basert på analyse av antistoffer samlet gjennom blodprøver.

Amarinder Singh sa at resultatet av undersøkelsen vil bli brukt til å bestemme ytterligere lokaliserte restriksjoner når staten forbereder seg på den tredje bølgen. GIS-baserte overvåkings- og forebyggingsverktøy vil bli brukt med en automatisk utløsermekanisme for lokale restriksjoner, sa han under et gjennomgangsmøte.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dr KK Talwar, leder for Punjabs ekspertkomité for Covid-19, sa i den første og andre bølgen, 10 prosent av de smittede var under 18 år, og selv om det ikke fantes noen konkrete data for å støtte en slik projeksjon, forberedte staten seg på å håndtere flere tilfeller av barn i tredje bølge.

CM beordret i mellomtiden etablering av et barn enhet i hvert distrikt og ett senter for fremragende pediatri for staten.

Mens de kunngjorde Rs 331 crore for en mulig tredje bølge, i tillegg til pengene som allerede er tildelt Covid-beredskap, sa CM at regjeringen vil etablere flytende medisinske oksygenlagertanker i hvert distrikt for å sikre tilgjengeligheten av den livreddende gassen døgnet rundt. . Medisinske gassrørsystemer vil også bli satt opp på hvert distrikts- og underavdelingsnivå, sa han. Han kunngjorde også etablering av 17 ekstra RT-PCR-laboratorier. ICU-senger på offentlige sykehus vil også økes til 142, og det vil også bli etablert en knutepunkt- og snakemodell for telemedisin og telekonsultasjon.

CM uttrykte tilfredshet over strategien for utarbeidelsen av den tredje bølge, og påpekte at testing har blitt opprettholdt rundt 40 000 – 45 000 om dagen, med spesielt fokus på områder med høy tetthet og sårbar befolkning. Kontaktsporing har også blitt opprettholdt på 18 per positiv pasient.

Talwar informerte videre møtet om at Punjab for tiden var i en behagelig situasjon, selv om frykten for en tredje bølge fortsatte, med det indiske rådet for medisinsk forskning som forutsi det innen utgangen av august eller begynnelsen av september. Situasjonen er kanskje ikke så ille som i den andre bølgen med mindre en ny variant kommer før det, bemerket han. Han understreket imidlertid behovet for ekstrem forsiktighet når folkemengdene vokste opp, selv om tilfellene økte i noen stater.

Helsesekretær Hussan Lal sa at endringsprosessen i COVA hadde startet for å fange nødvendige parametere, knyttet til prøvetakings- og rapporteringssystem utenfor ICMR-systemet. Det samme vil sannsynligvis være funksjonelt i løpet av en uke.

CM kunngjorde også utvidelse av fordelene ved eksisterende ordninger for personer med funksjonshemning til de som lider av funksjonshemming forårsaket av mucormykose. Fordelene vil bli utvidet i henhold til arten og graden av uførhet, sa han.

Han instruerte også medisinsk utdanningsavdeling om å etablere post-Covid-omsorgssentre på statlige sykehus for gratis oppfølging av de herdede tilfellene av mucormycosis.

Selv om mucormycosis-tilfeller hadde avvist, med bare 3-4 tilfeller rapportert per dag i forrige uke, ba han de berørte avdelingene om å overvåke situasjonen og holde øye med pasientene som kom seg etter Covid.

Tidligere ba Amarinder helsedepartementet om å fremskynde rekrutteringer til alle stillinger som det allerede er tatt godkjenning for. Han sa at han var glad for å merke seg at dataceller er aktivert i hvert distrikt. De nylig rekrutterte spesialistene i samfunnsmedisin som er utgitt i hvert distrikt, må umiddelbart få ansvaret for disse datacellene, bestilte han.

Han ba også om at Whole Genome Sequencing (WGS) Lab på GMCH Patiala skulle bli funksjonell denne måneden. Møtet ble informert om at utstyret sannsynligvis ville bli mottatt innen 25. juli, og det berørte personalet fra VRDL Patiala har reist til NEERI, Nasik for å få trening i tre dager for WGS-testing.

Helseminister Balbir Sidhu og medisinsk utdanning & amp; Forskningsminister OP Soni orienterte sjefministeren om situasjonen på sykehus.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Chandigarh News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd