Prosjekt Pegasus: Ministrene Ashwini Vaishnaw, Prahlad Patel på listen, også assistenter for Smriti Irani, Vasundhara Raje

0
15

Minister for elektronikk og informasjonsteknologi Ashwini Vaishnaw

Timer etter Union Union Minister for Electronics & amp; Informasjonsteknologi Ashwini Vaishnaw avviste i parlamentet påstander om at Pegasus-spyware kan ha blitt brukt til å snuse på blant annet politikere, journalister og en konstitusjonell myndighet, hans eget navn dukket opp i en liste over enkeltpersoner som hadde telefonnummer potensielle mål, utgitt av et globalt samarbeidsprosjekt.

Digital nyhetsplattform The Wire kåret også unionsminister Prahlad Singh Patel som et av de potensielle målene, bortsett fra en assistent til en annen unionsminister Smriti Irani, og en medarbeider av tidligere Rajasthan-sjefminister Vasundhara Raje Scindia & # 8212; antallet deres er blant de 300 “bekreftede” indiske mobilnumrene i listen som ble undersøkt av det globale prosjektet.

The Wire, som er en del av prosjektet, bemerket imidlertid: “I fravær av rettsmedisin på telefonene som er knyttet til numrene i den lekkede databasen, er det ikke mulig å avgjøre om Pegasus var vellykket distribuert mot Vaishnaw eller Patel. ”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Patel sa til Indian Express,“ Siden IT-ministeren har gitt en uttalelse i huset, Jeg har ingenting å legge til i det. ”

I følge de lekkede dataene, to telefonnumre til Vaishnaw og en som tilhører kona, figurerer i listen. De tre tallene ble “merket som potensielle mål i midten av 2017”, sa plattformen. Vaishnaw var ikke en politiker på den tiden, og han og kona drev to selskaper de hadde grunnlagt.

Vaishnaw ble innført i Rajya Sabha i juni 2019 fra Odisha, og var det overraskende valget for jernbane-, kommunikasjons- og elektronikk- og informasjonsteknologiministerier i statsminister Narendra Modis nylige omstilling.

Vaishnaw kunne ikke kontaktes til tross for gjentatte forsøk.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

The Wire nevner at Patel “ser ut til å ha vært en person av spesiell interesse”, da dataene inkluderer ikke bare hans og konas telefonnumre, men telefonnummeret til 15 av hans “nære medarbeidere” som “private sekretærer, politiske og kontoransatte i Damoh (Patels valgkrets Lok Sabha), og til og med hans kokk og gartner som potensielle mål for overvåking” .

Telefonene deres ble “valgt ut som mulige kandidater for overvåking i midten av 2019, dager etter at sønnen Prabal Patel og nevøen Monu Patel, sønn av BJP MLA fra Narsinghpur Jalam Singh Patel, ble arrestert og fengslet på et forsøk på drapssikt,” ifølge The Wire.

Telefonnummeret til Sanjay Kachroo, som Irani hadde håndplukket som sin offiserer på spesialplikt i 2014, og som var i stillingen til 2015, er på listen. I følge The Wire, bortsett fra nummeret hans, figurerer også faren og den mindre sønnen i de lekkede dataene. “Telefonnumrene deres vises fortsatt i de lekkede postene en betydelig del av 2018,” bemerket The Wire.

Kachroo ble kontaktet av Indian Express, “Jeg ønsker ikke å kommentere. Jeg er lykkelig i familielivet. ”

Scindias personlige sekretær Pradeep Awasthis telefon kan ha vært under overvåking “for det meste av begynnelsen av 2018, måneder foran statens forsamlingsmålinger i desember 2018”, sa The Wire. Scindia er kjent for å ha et vanskelig forhold til den sentrale BJP-ledelsen, inkludert statsminister Narendra Modi.

“Jeg visste ingenting om det, hva som skjedde. Jeg har ingen kommentarer til emnet, ”sa Awasthi.

En annen fremtredende personlighet som tilhører Sangh Parivar, hvis nummer er nevnt i lekkasjen, er Pravin Togadia, den tidligere internasjonale arbeidspresidenten for VHP. Båndene mellom Togadia og Modi har lenge vært anstrengt.

Togadia sa til The Indian Express, “Jeg har aldri hatt noe å skjule i mitt liv. Uansett hva jeg vil si, sier jeg høyt og tydelig. Uansett hva jeg sier over telefon, sier jeg også på pressekonferanser. Nå hvis noen ikke liker meg, men liker stemmen min & # 8230 ;. ”

De lekkede dataene ble først åpnet av Frankrike-baserte mediefrie forbudte historier og Amnesty Internationals sikkerhetslaboratorium, som delte dem med 17 internasjonale nyhetsorganisasjoner fra 10 land.

Søndag kveld hadde The Wire rapportert at 40 indiske journalister, inkludert to av The Indian Express og en tidligere med avisen, ble nevnt i dataene som potensielle mål.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd