Nagaland NBSE HSSLC, HSLC-resultat deklarerat: Godkänd andel stiger

0
32

Nagaland HSLC, HSSLC-resultat: Resultaten finns tillgängliga på nbsenagalanad.com och examresults.net.

Nagaland Board of Secondary Education (NBSE) tillkännagav idag resultaten för gymnasiet och HSSLC (High School School Certificate). Resultaten finns på nbsenagaland.com och nbsenl.edu.in. Enligt rapporter har NBSE: s ordförande Asano Sekhose sagt att en onlinebestämmelse skulle användas för att undersöka resultaten och sedan få märkbladet.

Godkänningsandelen i klass 10 (HSLC) examen är 69,42 procent, en minimal minskning från förra år 70,03 procent. Så många som 16 388 kandidater av 23 608 kandidater klarade provet. Flickor gick bättre i HSLC, med 8 470 tjejer och
7 210 pojkar som klarade provet. I topp 20 bestående av 55 studenter är 39 flickor och 16 pojkar.

Totalt 23 376 studenter klarade HSSLC-prov för de tre olika strömmarna. I Arts-strömmen är den högsta poängen 96,80 procent och handelsströmens högsta procentandel 98,40. I Science-strömmen är 96 den högsta andelen. Resultaten har toppats av Pallavi Kumari Singh från Arts-strömmen. Resultaten från åtta studenter har hållits tillbaka av olika anledningar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Studenterna måste ta fram sina ursprungliga tillträdeskort när de samlas in märkblad och godkännandeintyg. Studenter som vill ansöka om omvärdering kan ansöka online till nbsedup@gmail.com före den 19 augusti 2021.

Läs | Västbengalen WBBSE Madhyamik 10: e resultatet 2021: Över 90% poäng första division

Examinationerna för klass 10 genomfördes från 7 april till 21 april, medan undersökningar för klass 12 genomfördes från 6 april till 29 april.

Steg för att kontrollera NBSE HSSLC och HSLC-resultat:

Steg 1: Besök den officiella webbplatsen nbsenagaland.com
Steg 2: Klicka på resultatlänken < br /> Steg 3: Skicka in dina uppgifter som rullnummer/registreringsnummer
Steg 4: Märkbladet kommer att visas på skärmen, varefter eleverna kan ladda ner det och ta en utskrift.

Förra året var andelen pass 12 procent 73,72 procent och klass 10 var passeringsprocenten 70,02 procent . I 10: e klass, I 10: e passerade 70,88 procent tjejer och 69,04 procent pojkar.

I Arts-strömmen var den högsta poängen 92% medan handelsströmmen registrerade den högsta andelen 98,80%. Enligt meritlistan var Science streams högsta andel 95,20%. Flickor hade överträffat pojkar 2020.

Efter att resultaten har meddelats för HSLC och HSSLC kommer klass 10-studenter att ansöka om antagning till klass 11 i konst-, handels- och naturvetenskap och klass 12-studenter kommer att ansöka om grundutbildning till någon av högskolorna.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd