Monsunøkten første dag: Ruckus i begge hus, statsministeren kan ikke introdusere nye statsråder

0
15

PM Modi på Parliament House mandag. (Ekspressfoto av Prem Nath Pandey)

Parlamentets Monsun-sesjon fikk en stormfull start mandag da Opposisjonen protesterte over flere spørsmål, inkludert gårdslovene og drivstoffprisstigning, forhindret statsminister Narendra Modi fra å introdusere sine nyinnsatte unionsministre, en vanlig praksis. Opposisjonen rykket ikke ut selv da statsministeren prøvde å legge den på matten ved å sitere den sosiale kombinasjonen av hans nye statsråder.

Da statskassebenkene beskyldte opposisjonen, spesielt kongressen, for å ha brutt konvensjonen ved ikke å la Modi fortsette, imot Kongressen at BJP hadde gjort det samme i 2004 da statsråd Manmohan Singh prøvde å introdusere sine ministre. Opprøret sørget for at Lok Sabha måtte utsettes flere ganger før dagen ble avsluttet uten å foreta noen større virksomhet.

Rett før økten begynte, i sitt samspill med opposisjonsledere, inviterte statsministeren dem til å spørre ” vanskelige spørsmål, og å si en fredelig atmosfære vil hjelpe regjeringen med å svare på dem alle. Kampslinjene ble imidlertid trukket fra øyeblikket, og så snart statsministeren begynte sin adresse i Lok Sabha, begynte kongressmedlemmer å rope slagord og holdt plakater mot økende drivstoffpriser, og nektet å sitte til tross for gjentatte forespørsler fra høyttaler Om Birla .

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Modi pisket ut og sa at opposisjonen protesterte fordi de ikke kunne fordøye det faktum at han hadde inkludert kvinner, dalitter, stammer, baklengs og “sønner av bønder ”inn i kabinettet hans. Han sa at han i stedet for fargetone og gråt hadde forventet at huset skulle ære de nye ministrene med applaus. “Men det ser ut til at Dalits, kvinner & # 8230; OBC-er i landet som blir statsråder, faller ikke bra sammen med mange mennesker som sitter her i parlamentet. ”

Forklart

En steinete start

Oppstyret i parlamentet ødelegger regjeringens håp om en produktiv sesjon. I forkant av sesjonen hadde regjeringen åpnet flere kommunikasjonslinjer med opposisjonen i håp om et mer fredelig løp enn tidligere sesjoner.

Birla ba Modi om å fremlegge uttalelsen sin skuffelse over opposisjonens protester .

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Forsvarsminister Rajnath Singh smalt kongressen for å “bryte tradisjonen”. “Sunn tradisjon er blitt satt ved å følge konvensjoner i parlamentet. I løpet av de siste 24 årene av mitt parlamentariske liv har jeg ikke sett en eneste tilfelle der statsministeren ikke kunne introdusere sitt ministerråd selv om det var en person, ”sa Singh i Lok Sabha.

Statsminister Narendra Modi holder en paraply for å beskytte mot regnet når han kommer på åpningsdagen for parlamentets monsunmøte (AP)

Mens Akali Dal-parlamentsmedlemmer sluttet seg til partiene som motarbeidet gårdslovene, deltok Trinamool, DMK og Samajwadi-partimedlemmer i kongressen i husets brønn.

Også i Rajya Sabha reiste opposisjonsmedlemmer slagord og kom inn i brønnen. , tvinger gjentatte utsettelser. Den nye husets leder og unionsminister Piyush Goyal fordømte oppførselen og sa at opposisjonen hadde brutt en tradisjon over introduksjon av nye ministre som har vært på plass siden første statsminister Jawaharlal Nehru.

I en tale til opposisjonsmedlemmer før forhandlingene startet, oppfordret statsministeren dem til å reise vanskelige spørsmål, men i en fredelig atmosfære, og sa at dette ville tillate regjeringen å svare på spørsmålene fra både ledere og mennesker i Covid-situasjonen. “Jeg vil oppfordre alle parlamentsmedlemmene og alle partiene til å stille de vanskeligste og skarpeste spørsmålene i husene, men de bør også la regjeringen svare i et disiplinert miljø. Dette vil øke demokratiet, styrke folks tillit og forbedre tempoet i utviklingen, “sa han.

Modi sa at effektive debatter med prioritet til Covid-situasjonen ville hjelpe alle parlamentsmedlemmer til å bidra i kampen mot viruset. “La denne parlamentets sesjon være resultatorientert med effektive debatter og gi folk svarene de har ønsket. Regjeringen er klar med svarene, ”sa han.

Han kalte de som har fått Covid-vaksinasjoner 'Bahubalis (bokstavelig talt betyr sterkarmede)', og sa: “Det er den eneste måten å bekjempe korona på. Allerede 40 crore mennesker har blitt bahubalier. Det vil fortsette i samme tempo. ”

Kongressen i motsetning til BJPs beskyldning om å “bryte konvensjonen” var en referanse til pandemoniet i huset i 2004, da Manmohan Singh introduserte statsråder i sitt første kabinett. BJP hadde protestert og hevdet “kriminell bakgrunn” fra en av statsrådene. Den 30. august 2013, i tale i Rajya Sabha, hadde Singh snakket om dette og sa: “Har du noen gang hørt om en situasjon i et parlamentarisk system der statsministeren i landet ikke har lov til å introdusere medlemmene av Rådet for Ministre? & # 8230; Det var det som skjedde i 2004. ”

Omtrent den eneste virksomheten som skjedde i Lok Sabha mandag var innleggelsen av fire nye parlamentsmedlemmer & # 8212; YSRCPs Maddila Gurumoorthy, BJPs Mangal Suresh Angadi, IUMLs Abdussamad Samadan og Kongressens Vijayakumar alias Vijay Vasanth. Opposisjons-parlamentarikerne fulgte også lyden fra høyttalerens forespørsel og gikk tilbake til setene for å tillate ham å ta opp nekrologhenvisninger til 40 tidligere parlamentsmedlemmer som døde i perioden mellom sesjonen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd